Ingredienser
-
20 g gær
-
2.5 dl vand
-
1 spsk. olie
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. sukker
-
375 g mel
Et par ord om vores opskrift
I mange lande østpå – fra Tyrkiet over til Mellemøsten – spiser man fladbrød i lange baner. Faktisk lige som franskmændene nyder deres flutes (baguettes), og vi andre guffer kuvertbrød. Altså som noget, der mætter og kan dyppes i madretter og dip.
Det overdådige tyrkiske køkken byder naturligvis på flere slags fladbrød, og hver især kan de laves på forskellige måder – i ovn og på pande.
Lavas ekmegi er nogle nemme, hurtigt fremstillede fladbrød, som spises overalt i Tyrkiet. Man dypper dem blandt andet i en fetadip, der minder om denne opskrift. Og man ruller dem omkring krydret kødfyld, en ufatteligt populær ret, som herhjemme hedder durumruller (dürüm er det tyrkiske ord for rulle).
Du kan også bruge de gode, enkle fladbrød som åbne pitabrød, hvis du laver en omgang shawarma.
Denne opskrift rækker til 8 mindre eller 4 store fladbrød. De mindre fladbrød er beregnet som en slags kuvertbrød, mens de store fladbrød fx kan bruges til durumruller.
Ingredienser
20 g gær | |
2.5 dl vand | |
1 spsk. olie | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. sukker | |
375 g mel |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør gæren ud i vandet og ælt de andre ingredienser i, til du har en smidig dej |
2
Færdig
|
Lad hæve 45 minutter tildækket et lunt sted |
3
Færdig
|
Del dejen i 8 boller og rul dem tyndt ud |
4
Færdig
|
Varm en pande godt op og steg fladbrødene 2-3 minutter på hver side |
5
Færdig
|
Brødene vil boble op hist og pist, og du må gerne mase hul på boblerne |
6
Færdig
|
Fladbrødene skal have brunsorte prikker på begge sider |
7
Færdig
|
Servér med det samme |