Opskrift: Kold agurkesuppe med æble
- mynte og chilirejer

0 0
Opskrift: Kold agurkesuppe med æble

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 agurker
2 æbler
2 skalotteløg
2 dl græsk yoghurt
1 dl olivenolie
1 lime, saften
1 bdt. mynte
1.5 tsk. salt
Chilirejer
1 spsk. olie
8 kæmperejer
1 fed hvidløg, knust
0.5 tsk. chiliflager
0.5 tsk. salt

Lækker, frisk, sund og nem forret (eller tapas)

Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

  • Chilirejer

Et par ord om vores opskrift

Del

En variant af denne kolde agurkesuppe kaldes også spansk agurkesuppe eller agurke-gazpacho – det er nemlig en forret eller tapas, der står særdeles godt til de glohede, spanske somre. Suppen er frisk og læskende, især når den serveres iskold.

Kold agurkesuppe er utroligt let at lave. Du skræller et par agurker, æbler og skalotteløg og blender med frisk mynte, lime, yoghurt og et par andre småting. Det tager max. 15 minutter og koster ikke mange basseører.

Agurkesuppen er som sagt let og frisk i smagen. En lækker kontrast er derfor lynstegte rejer med chili og hvidløg, som kan drysses på suppen ved servering. Du kan også prøve med en grillet jomfruhummer, stegte kammuslinger på spyd eller lidt hakkede, ristede nødder.

Fordelen ved denne kolde agurkesuppe er, at den kan laves flere timer, før den skal serveres. Det er først til sidst, at du drysser med de lune chilirejer, eller hvad du ellers forestiller dig af topping.

Brug kold agurkesuppe som forret, tapas eller appetizer. Du kan evt. servere en velkomstdrink med hyldeblomst til (med eller uden alkohol) – så vil dine gæster garanteret få søde tanker om lange, lune sommeraftener.

Ingredienser

Antal personer:
2 agurker
2 æbler
2 skalotteløg
2 dl græsk yoghurt
1 dl olivenolie
1 lime, saften
1 bdt. mynte
1.5 tsk. salt
Chilirejer
1 spsk. olie
8 kæmperejer
1 fed hvidløg, knust
0.5 tsk. chiliflager
0.5 tsk. salt
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Skræl grøntsagerne og blend sammen med de øvrige ingredienser til agurkesuppen

2
Færdig

Stil suppen i køleskab mindst 1 time før servering

3
Færdig

Til chilirejerne varmer du olien op på en pande og rister de grofthakkede rejer med krydderierne i ca. 1 minut

4
Færdig

Drys lidt rejer på hver portion (glas) suppe ved servering

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Dukkah – egyptisk nøddedrys
forrige
Opskrift: Dukkah – egyptisk nøddedrys
Opskrift: Gammeldags sprængt oksebryst
næste
Opskrift: Gammeldags sprængt oksebryst
Opskrift: Dukkah – egyptisk nøddedrys
forrige
Opskrift: Dukkah – egyptisk nøddedrys
Opskrift: Gammeldags sprængt oksebryst
næste
Opskrift: Gammeldags sprængt oksebryst

Tilføj Din Kommentar