Ingredienser
-
2 agurker
-
2 æbler
-
2 skalotteløg
-
2 dl græsk yoghurt
-
1 dl olivenolie
-
1 lime, saften
-
1 bdt. mynte
-
1.5 tsk. salt
-
Chilirejer
-
1 spsk. olie
-
8 kæmperejer
-
1 fed hvidløg, knust
-
0.5 tsk. chiliflager
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
En variant af denne kolde agurkesuppe kaldes også spansk agurkesuppe eller agurke-gazpacho – det er nemlig en forret eller tapas, der står særdeles godt til de glohede, spanske somre. Suppen er frisk og læskende, især når den serveres iskold.
Kold agurkesuppe er utroligt let at lave. Du skræller et par agurker, æbler og skalotteløg og blender med frisk mynte, lime, yoghurt og et par andre småting. Det tager max. 15 minutter og koster ikke mange basseører.
Agurkesuppen er som sagt let og frisk i smagen. En lækker kontrast er derfor lynstegte rejer med chili og hvidløg, som kan drysses på suppen ved servering. Du kan også prøve med en grillet jomfruhummer, stegte kammuslinger på spyd eller lidt hakkede, ristede nødder.
Fordelen ved denne kolde agurkesuppe er, at den kan laves flere timer, før den skal serveres. Det er først til sidst, at du drysser med de lune chilirejer, eller hvad du ellers forestiller dig af topping.
Brug kold agurkesuppe som forret, tapas eller appetizer. Du kan evt. servere en velkomstdrink med hyldeblomst til (med eller uden alkohol) – så vil dine gæster garanteret få søde tanker om lange, lune sommeraftener.
Ingredienser
2 agurker | |
2 æbler | |
2 skalotteløg | |
2 dl græsk yoghurt | |
1 dl olivenolie | |
1 lime, saften | |
1 bdt. mynte | |
1.5 tsk. salt | |
Chilirejer |
|
1 spsk. olie | |
8 kæmperejer | |
1 fed hvidløg, knust | |
0.5 tsk. chiliflager | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skræl grøntsagerne og blend sammen med de øvrige ingredienser til agurkesuppen |
2
Færdig
|
Stil suppen i køleskab mindst 1 time før servering |
3
Færdig
|
Til chilirejerne varmer du olien op på en pande og rister de grofthakkede rejer med krydderierne i ca. 1 minut |
4
Færdig
|
Drys lidt rejer på hver portion (glas) suppe ved servering |