Opskrift: Etiopisk gryderet med kylling og sorte linser

0 0
Opskrift: Etiopisk gryderet med kylling og sorte linser

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
3 spsk. olie
20 g smør
2 løg
5 fed hvidløg
3 spsk. berbere-krydderi
20 g ingefær, revet
2 kanelstænger
6 dl vand
2 ds. flået tomat
400 g beluga-linser
Desuden
Græsk yoghurt
Frisk koriander
Fladbrød
Tilhører:
  • Stærk mad

Ingredienser

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Pragtfuld gryderet med mange nuancer og stor dybde i smagene. Det er som at besøge et Afrika, hvor der er fuld knald på farver, rytmer og humør. Servér gryderetten med godt fladbrød til at duppe maden op med – lige som hjemme i Etiopien.

Læs mere om den etiopiske gryderet med kylling og sorte linser efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
1 kylling
3 spsk. olie
20 g smør
2 løg
5 fed hvidløg
3 spsk. berbere-krydderi
20 g ingefær, revet
2 kanelstænger
6 dl vand
2 ds. flået tomat
400 g beluga-linser
Desuden
Græsk yoghurt
Frisk koriander
Fladbrød
4 fra 6 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Klip kyllingen i 8-10 stykker, som du bruner godt af i olie og smør i en stor gryde

2
Færdig

Fisk kyllingestykkerne op og steg grofthakkede løg og hvidløg blanke ved lidt lavere varme

3
Færdig

Tilsæt berbere-krydderi, ingefær og kanelstænger og steg med 1-2 minutter, til der dufter kraftigt i køkkenet

4
Færdig

Rør vand og flået tomat i den krydrede løgblanding og læg kyllingestykkerne heri

5
Færdig

Kog 15 minutter under låg ved lav varme

6
Færdig

Rør linserne ned i retten, så de er helt dækkede - læg låg på gryden og kog 30 minutter mere

7
Færdig

Smag retten til med salt og lad den herefter stå under låg og trække 10 minutter

8
Færdig

Servér med en klat græsk yoghurt, frisk koriander og godt fladbrød

Mere om etiopisk gryderet med kylling og sorte linser

Smagene i denne østafrikanske gryderet er så vidunderligt varme og omfavnende, at det nærmest føles som at komme på en eksotisk rejse. Især, hvis du og dine gæster spiser retten, som man gør hjemme i Etiopien eller Eritrea – ved at duppe maden op med godt fladbrød.

Hvis det skal være helt rigtigt, skal du selv bage de etiopiske injera-fladbrød, som er let syrlige. Men i disse brød kræves noget særligt teff-mel, og hvor tit har vi lige adgang til dét?

I stedet foreslår vi at bage en stabel af de gode, nemme sydafrikanske roti-fladbrød. Opskriften finder du nedenfor.

I denne gryderet kan du sagtens variere kylling med for eksempel svinekød, oksekød eller lammekød. Du kan også bytte de sorte beluga-linser ud af med røde linser eller grønne Puy-linser. Du kan tilsætte alle mulige grøntsager som peberfrugt, gulerod, blegselleri o.a.

Men du er nødt til at bruge den specielle berbere-krydderiblanding i retten. Den finder du også opskrift på nedenfor (mængden af krydderi i berbere-opskriften svarer til, hvad du skal bruge her i gryderetten) – eller du kan finde den i specialforretninger. Til nød kan du erstatte berbere-krydderi med indisk garam masala tilsæt ekstra sort peber og paprika.

Berbere-krydderiet er livsnerven i etiopisk madlavning. Hver kok har sin egen udgave af krydderiet, men typisk vil der indgå forskellige mængder af allehånde, kardemomme, nelliker, fennikelfrø, bukkehornsfrø, sort peber, korianderfrø, spidskommen, paprika, salt, gurkemeje, chili, cayennepeber, muskatnød, kanel og ingefær.

Skal gryderetten smage som i Afrika, giver du den fuld pedal med sort peber, chili og cayennepeber. Dernede er maden hed som solen over Danakil-saltsletterne. Men mindre kan naturligvis gøre det, hvis du og dine gæster har mere sarte smagsløg.

God fornøjelse på denne indre, mindre rejse til det afrikanske kontinent.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Juledrink med rom
forrige
Opskrift: Årets juledrink med rom
Raw energibar med abrikos og mandler
næste
Opskrift: Raw energibar med abrikos og mandler
Juledrink med rom
forrige
Opskrift: Årets juledrink med rom
Raw energibar med abrikos og mandler
næste
Opskrift: Raw energibar med abrikos og mandler

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here