Opskrift: Nemme sydafrikanske roti /chapati
med 4 ingredienser

Opskrift: Nemme sydafrikanske roti /chapati

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
5 dl hvedemel
4 spsk. olie
0.5 tsk. salt
2.5 dl kogende vand
Lidt olie til stegning

8 lækre fladbrød på under 30 minutter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Roti, også kaldet chapati, er normalt en type fladbrød, vi forbinder med indiske restauranter. Men man spiser altså også roti i blandt andet Pakistan, Nepal, på Sri Lanka, flere andre steder i Asien og overalt i Afrika.

Roti er en ganske enkel brødtype, lavet primært af mel og vand, som man simpelt hen bruger som ‘bestik’ til at skovle sine curries og andre gryderetter ind i munden med. Rotis skal derfor være bløde og neutrale i smagen, så de let kan omfavne den øvrige mad på tallerkenen uden selv at tiltrække opmærksomhed.

Også i Sydafrika spiser man roti. Og her laver man de simple brød med kogende vand, der resulterer i en perfekt blød og elastisk dej.

Sydafrikanske roti er uendeligt nemme at have med at gøre. Med 4 ingredienser – mel, vand, olie og salt – er dejen klar på 5 minutter. Herefter skal brødene rulles ud og steges på en hed pande. På under 30 minutter har du tryllet 8 skønne fladbrød frem.

Spis roti / chapati til alle indiske retter eller brug dem som madpandekager med alskens lækkert fyld.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Bland mel, olie og salt

2
Færdig

Rør det kogende vand i melet

3
Færdig

Ælt til en blød dej og del i 8 kugler

4
Færdig

Rul kuglerne ud til tynde pandekager (20 cm i diameter)

5
Færdig

Varm en pande godt op uden fedtstof

6
Færdig

Steg en pandekage ca. 30 sekunder ved høj varme

7
Færdig

Vend pandekagen, pensl med olie

8
Færdig

Vend igen - alt i alt skal pandekagen have ca. 1 minut

9
Færdig

Pandekagen er færdig, når den har brunsorte pletter på begge sider

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 900 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Vegetar quesadilla
forrige
Opskrift: Vegetar quesadilla med kartoffelskiver, spinat og forårsløg
Opskrift: Hjemmelavede honninghjerter
næste
Opskrift: Hjemmelavede honninghjerter
Opskrift: Vegetar quesadilla
forrige
Opskrift: Vegetar quesadilla med kartoffelskiver, spinat og forårsløg
Opskrift: Hjemmelavede honninghjerter
næste
Opskrift: Hjemmelavede honninghjerter

Tilføj Din Kommentar