Ingredienser
-
5 dl hvedemel
-
4 spsk. olie
-
0.5 tsk. salt
-
2.5 dl kogende vand
-
Lidt olie til stegning
Et par ord om vores opskrift
Roti, også kaldet chapati, er normalt en type fladbrød, vi forbinder med indiske restauranter. Men man spiser altså også roti i blandt andet Pakistan, Nepal, på Sri Lanka, flere andre steder i Asien og overalt i Afrika.
Roti er en ganske enkel brødtype, lavet primært af mel og vand, som man simpelt hen bruger som ‘bestik’ til at skovle sine curries og andre gryderetter ind i munden med. Rotis skal derfor være bløde og neutrale i smagen, så de let kan omfavne den øvrige mad på tallerkenen uden selv at tiltrække opmærksomhed.
Også i Sydafrika spiser man roti. Og her laver man de simple brød med kogende vand, der resulterer i en perfekt blød og elastisk dej.
Sydafrikanske roti er uendeligt nemme at have med at gøre. Med 4 ingredienser – mel, vand, olie og salt – er dejen klar på 5 minutter. Herefter skal brødene rulles ud og steges på en hed pande. På under 30 minutter har du tryllet 8 skønne fladbrød frem.
Spis roti / chapati til alle indiske retter eller brug dem som madpandekager med alskens lækkert fyld.
Ingredienser
5 dl hvedemel | |
4 spsk. olie | |
0.5 tsk. salt | |
2.5 dl kogende vand | |
Lidt olie til stegning |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bland mel, olie og salt |
2
Færdig
|
Rør det kogende vand i melet |
3
Færdig
|
Ælt til en blød dej og del i 8 kugler |
4
Færdig
|
Rul kuglerne ud til tynde pandekager (20 cm i diameter) |
5
Færdig
|
Varm en pande godt op uden fedtstof |
6
Færdig
|
Steg en pandekage ca. 30 sekunder ved høj varme |
7
Færdig
|
Vend pandekagen, pensl med olie |
8
Færdig
|
Vend igen - alt i alt skal pandekagen have ca. 1 minut |
9
Færdig
|
Pandekagen er færdig, når den har brunsorte pletter på begge sider |