Opskrift: Farserede porrer af oksefars
med allehånde og dildcreme til

0 0
Opskrift: Farserede porrer af oksefars

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Frikadellefars
400 g hakket okse
1 stort løg, revet
1 æg
4 spsk. mel
2 spsk. yoghurt
1 tsk. allehånde
1 tsk. salt
15 peberkorn, knust
Porrer
3 porrer
2 spsk. mel
1 æg, pisket
Rasp
40 g smør
4 spsk. olie
Dildcreme
150 g cremefraiche
1 bdt. dild, finthakket
1 citron, den revne skal
0.5 tsk. salt
Peber

Knasende sprøde farserede porrer er guf fra mormors tid

Ingredienser

  • Frikadellefars

  • Porrer

  • Dildcreme

Et par ord om vores opskrift

Del

Farserede porrer er god, nærende mad, fra før verden gik af lave. Det var dengang, man panerede både krebinetter og koteletter og ikke spekulerede så dybt over, hvor meget fedtstof sådan en omgang rasppanering kan suge til sig.

I bund og grund er farserede porrer letkogte porrer skåret i to-tre stykker, omviklet med frikadellefars, paneret i æg og rasp og stegt på panden. Husk: Rigeligt smør!

Farsen kan du lave af rent svinekød, af kalv/flæsk – eller af oksekød, som vi foretrækker her, fordi det har mere dybde i smagen. Men du bestemmer selv.

I gamle dage serverede man farserede porrer med kartofler og brun sovs, men dér sætter vi altså grænsen. I stedet foreslår vi stegte rodfrugter og en hyggelig dildcreme. Vælg selv, hvilke rodfrugter du vil koge 5 minutter og herefter brune af i et par spiseskefulde olie på en hed pande.

Farserede porrer er en ret for både børn og voksne; porrerne smager nemlig ikke så kraftigt igennem. Men det er også en ret, der kræver lidt tålmodighed og snilde – lad ingen bilde dig noget andet ind.

Ingredienser

Antal personer:
Frikadellefars
400 g hakket okse
1 stort løg, revet
1 æg
4 spsk. mel
2 spsk. yoghurt
1 tsk. allehånde
1 tsk. salt
15 peberkorn, knust
Porrer
3 porrer
2 spsk. mel
1 æg, pisket
Rasp
40 g smør
4 spsk. olie
Dildcreme
150 g cremefraiche
1 bdt. dild, finthakket
1 citron, den revne skal
0.5 tsk. salt
Peber
3 fra 6 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rør alle ingredienser til frikadellefars grundigt sammen og lad hvile køligt i 30 minutter

2
Færdig

Skær toppene af porrene - det er kun den tykke del, du skal bruge

3
Færdig

Skær den tykke del af porrene i 2-3 stykker og kog dem 5 minutter i letsaltet vand, hvorefter de lige skal dryppe og køle af

4
Færdig

Rør dildcremen sammen og stil på køl

5
Færdig

Del farsen i så mange klumper, som der er porrestykker

6
Færdig

Dyp porrestykkerne i lidt mel og form nu fars rundt omkring, så porren er helt dækket

7
Færdig

Dyp forsigtigt farsrullerne i først æg, så rasp

8
Færdig

Steg de farserede porrer ved middelhøj varme i rigeligt fedtstof, til de er sprøde på alle sider - det tager ca. 15 minutter

9
Færdig

Servér de farserede porrer rygende varme med dildcreme og stegte rodfrugter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Krydret kalkunbryst i ovn
forrige
Opskrift: Krydret kalkunbryst i ovn
Billede af friske figner i rom med vaniljecreme
næste
Opskrifter: Friske figner i 3 skønne variationer
Opskrift: Krydret kalkunbryst i ovn
forrige
Opskrift: Krydret kalkunbryst i ovn
Billede af friske figner i rom med vaniljecreme
næste
Opskrifter: Friske figner i 3 skønne variationer

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here