Ingredienser
-
Frikadellefars
-
400 g hakket okse
-
1 stort løg, revet
-
1 æg
-
4 spsk. mel
-
2 spsk. yoghurt
-
1 tsk. allehånde
-
1 tsk. salt
-
15 peberkorn, knust
-
Porrer
-
3 porrer
-
2 spsk. mel
-
1 æg, pisket
-
Rasp
-
40 g smør
-
4 spsk. olie
-
Dildcreme
-
150 g cremefraiche
-
1 bdt. dild, finthakket
-
1 citron, den revne skal
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Farserede porrer er god, nærende mad, fra før verden gik af lave. Det var dengang, man panerede både krebinetter og koteletter og ikke spekulerede så dybt over, hvor meget fedtstof sådan en omgang rasppanering kan suge til sig.
I bund og grund er farserede porrer letkogte porrer skåret i to-tre stykker, omviklet med frikadellefars, paneret i æg og rasp og stegt på panden. Husk: Rigeligt smør!
Farsen kan du lave af rent svinekød, af kalv/flæsk – eller af oksekød, som vi foretrækker her, fordi det har mere dybde i smagen. Men du bestemmer selv.
I gamle dage serverede man farserede porrer med kartofler og brun sovs, men dér sætter vi altså grænsen. I stedet foreslår vi stegte rodfrugter og en hyggelig dildcreme. Vælg selv, hvilke rodfrugter du vil koge 5 minutter og herefter brune af i et par spiseskefulde olie på en hed pande.
Farserede porrer er en ret for både børn og voksne; porrerne smager nemlig ikke så kraftigt igennem. Men det er også en ret, der kræver lidt tålmodighed og snilde – lad ingen bilde dig noget andet ind.
Ingredienser
Frikadellefars |
|
400 g hakket okse | |
1 stort løg, revet | |
1 æg | |
4 spsk. mel | |
2 spsk. yoghurt | |
1 tsk. allehånde | |
1 tsk. salt | |
15 peberkorn, knust | |
Porrer |
|
3 porrer | |
2 spsk. mel | |
1 æg, pisket | |
Rasp | |
40 g smør | |
4 spsk. olie | |
Dildcreme |
|
150 g cremefraiche | |
1 bdt. dild, finthakket | |
1 citron, den revne skal | |
0.5 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør alle ingredienser til frikadellefars grundigt sammen og lad hvile køligt i 30 minutter |
2
Færdig
|
Skær toppene af porrene - det er kun den tykke del, du skal bruge |
3
Færdig
|
Skær den tykke del af porrene i 2-3 stykker og kog dem 5 minutter i letsaltet vand, hvorefter de lige skal dryppe og køle af |
4
Færdig
|
Rør dildcremen sammen og stil på køl |
5
Færdig
|
Del farsen i så mange klumper, som der er porrestykker |
6
Færdig
|
Dyp porrestykkerne i lidt mel og form nu fars rundt omkring, så porren er helt dækket |
7
Færdig
|
Dyp forsigtigt farsrullerne i først æg, så rasp |
8
Færdig
|
Steg de farserede porrer ved middelhøj varme i rigeligt fedtstof, til de er sprøde på alle sider - det tager ca. 15 minutter |
9
Færdig
|
Servér de farserede porrer rygende varme med dildcreme og stegte rodfrugter |