Opskrift: Fish and chips á la Jamie Oliver
- med sauce tartare

0 0
Opskrift: Fish and chips á la Jamie Oliver

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
400 g torsk, kuller, lyssej eller kulmule
Salt, peber
1 kg bagekartofler
225 g hvedemel
3 dl pilsner øl
3 tsk. bagepulver
1 liter planteolie (fx solsikke)
Sauce tartare
100 g majonæse
100 g græsk yoghurt
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. citronsaft
4 spsk. kapers
2 spsk. persille
1 skalotteløg
0.5 tsk. salt, peber

Nem opskrift på verdens bedste fastfood med fisk

Ingredienser

  • Sauce tartare

Et par ord om vores opskrift

Del

Er der én ret, englænderne kan finde ud af at lave, så er det fish and chips. Og er der én englænder, der kan lave en perfekt omgang fish and chips (og utallige andre gode sager), så er det Jamie Oliver.

Så lad os trække bukserne ned og indrømme, at denne opskrift med få ændringer er planket direkte fra hestens egen mund.

Fish’n’chips er torsk (eller en torskeagtig fisk som kuller, lyssej, kulmule…), der vendes i en beignetdej og friteres i olie. Fisken serveres i Danmark med fritter og en sauce tartare (kold kaperssovs). I England hælder man ofte eddike på sine fritter, og som tilbehør foretrækker man mushy peas (ærtemos) frem for kaperssovs.

Uanset hvad, så smager fish and chips helt forrygende godt. Efter vores subjektive mening er det verdens lækreste fastfood med fisk.

I England hedder beignetdej – batter. Og sådan en batter kan laves på mange måder. Jamie Oliver går traditionelt til værks og laver en beer batter, altså en beignetdej rørt med øl. Og det smager helt, helt rigtigt, skulle vi hilse at sige! Bare rolig, ølsmagen forsvinder 100%.

Det mest geniale er næsten, at en beer batter kan laves af et 5-årligt barn: Du rører bare mel, øl og bagepulver sammen, færdig. Fiskestykkerne dyppes nu i dejen og smides i en gryde med varm olie, og efter 3 minutter er de færdige. Kan det være lettere?

Når fisken er færdig, stilles den i ovnen ved 180 grader, så den holder sig varm, og imens laves fritterne i den olie, du netop har hevet fisken op af. Jamie Olivers fritter bliver bløde og hyggelige, ikke sprøde. De smager trygt og hjemligt.

Har du familie eller venner, der normalt ikke spiser fisk, så servér Jamie Olivers fish’n’chips for dem. De vil overgive sig betingelsesløst.

Behøver vi at fortælle, at iskold øl er den bedste tørstslukker sammen med en omgang rygende varme fish and chips…?

Ingredienser

Antal personer:
400 g torsk, kuller, lyssej eller kulmule
Salt, peber
1 kg bagekartofler
225 g hvedemel
3 dl pilsner øl
3 tsk. bagepulver
1 liter planteolie (fx solsikke)
Sauce tartare
100 g majonæse
100 g græsk yoghurt
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. citronsaft
4 spsk. kapers
2 spsk. persille
1 skalotteløg
0.5 tsk. salt, peber
4 fra 5 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tag fisken ud af køleskabet 1 time før tilberedning, skær i portionsstykker og gnid ind i salt og peber

2
Færdig

Skær kartoflerne ud i fritter og kog dem 5 minutter i letsaltet vand - lad dryppe af

3
Færdig

Tænd ovnen på 180 grader

4
Færdig

Rør mel, øl og bagepulver sammen til en lind dej

5
Færdig

Sæt olien over i en høj gryde ved høj varme

6
Færdig

Dyp fiskestykkerne i lidt rent mel og herefter i dejen og kog et par stykker ad gangen i olien

7
Færdig

Fisken skal have ca. 3 minutter - vend undervejs med en hulske og fisk stykkerne op, når de er pænt lysebrune og hævede - dryp af på fedtsugende papir

8
Færdig

Læg de færdigstegte fisk i et ovnfast fad og hold dem varme i ovnen, til du er klar med fritterne

9
Færdig

Steg fritterne ad nogle omgange i olien, som fisken er stegt i - de skal blive flot brune

10
Færdig

Læg fritterne på fedtsugende papir og drys straks med salt

11
Færdig

Sauce tartare

Pisk majonæse, yoghurt, sennep og citron sammen

12
Færdig

Hak kapers, persille og skalotteløg og rør i

13
Færdig

Smag til med salt og friskkværnet peber

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Forårets skønneste rabarberyoghurt
forrige
Opskrift: Forårets skønneste rabarberyoghurt
Opskrift: Koldhævet formbrød (røremaskine)
næste
Opskrift: Koldhævet formbrød (røremaskine)
Opskrift: Forårets skønneste rabarberyoghurt
forrige
Opskrift: Forårets skønneste rabarberyoghurt
Opskrift: Koldhævet formbrød (røremaskine)
næste
Opskrift: Koldhævet formbrød (røremaskine)

Tilføj Din Kommentar