Ingredienser
-
12 friske figner
-
400 g græsk yoghurt
-
2 spsk. flydende honning
-
1 tsk. vaniljepulver
-
1 tsk. citronsaft
Et par ord om vores opskrift
Er du den lykkelige ejer af et figentræ, kommer sæsonens søde figner ofte i sådan en overflod, at det kan være svært at finde anvendelse for dem alle.
Her på Spicy Twist får vi ofte foræret figner af gode venner og har derfor kreeret nyttige opskrifter på friske figner i skønne variationer og brændte friske figner.
Her kommer så en helt ny opskrift, hvor de bløde, lækre figner indgår i en symbiose med græsk yoghurt, flydende honning, vanilje og lidt citronsaft. Det bliver en ren himmerigsmundfuld, som smager lige godt til morgenmad og dessert.
Det bedste ved det hele er næsten, at din hjemmelavede figenyoghurt kun tager 10 minutter at lave. Kan det næsten blive lettere?
I skrivende stund ferierer Spicy Twist i en vidunderlig feriebolig i Lovran, en fornem badeby på østkysten af den kroatiske Istriahalvø. Vores knuselskelige værter overdænger os dagligt med gaver fra deres overdådige have, blandt andet læssevis af friske figner.
Vi kan næsten ikke vente med at vende tilbage til næste år. Måske til nye smagsoplevelser med de hyggelige figner…?
Ingredienser
12 friske figner | |
400 g græsk yoghurt | |
2 spsk. flydende honning | |
1 tsk. vaniljepulver | |
1 tsk. citronsaft |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær de hele figner (inkl. skal) i bittesmå firkanter |
2
Færdig
|
Rør alle ingredienser sammen |
3
Færdig
|
Servér afkølet i pæne glas |
2 Comments Skjul kommentarer
hvor mange dage/timer kan det holde sig? pft 🙂
Kære Trine
Mon ikke figenyoghurten kan holde sig 2-3 dage på køl i en lukket beholder? Holdbarheden er i hvert fald ikke længere end udløbsdatoen på den græske yoghurt.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist