Ingredienser
-
Fiskesuppe
-
2 torskeskrog
-
1 stort løg, i kvarte
-
2 fed hvidløg, grofthakket
-
3 laurbærblade
-
15 peberkorn, knust
-
1 tsk. salt
-
5 dl tør hvidvin
-
3 dl vand
-
Jævning
-
2 dl piskefløde
-
2 spsk. majsstivelse
-
2 spsk. vand
-
Fyld
-
500 g torskefilet, i mundrette stykker
-
200 g majskerner
-
2 gulerødder, i små tern
-
2 forårsløg, i tynde skiver
-
2 spsk. esdragon, frisk eller tørret
Et par ord om vores opskrift
Fiskesuppe er en utroligt lækker – og forbløffende nem – måde at spise fisk på. Som Minna ville sige til sin noget skeptiske Gunnar: “Det er der ingen ben i.” Og efter at have smagt på herlighederne ville han helt sikkert replicere med et overrasket smil: “Det er ikk’ så ringe endda!?”
Få fiskehandleren til at give dig et par torskeskrog med hjem. Med skind og ben og det hele. Det tager hun næppe penge for, hvis du samtidig køber torskefileterne samme sted. Fiskeben skal bare koges en halv time for at afgive deres udsøgte smag – ikke et minut mere – og så står du med en skøn suppe.
Du kan bruge denne fiskesuppe som forret, som den er. Eller som hovedret, hvis du lægger en portion ris i bunden af hver tallerken. Servér gerne et glas kølig sauvignon blanc til.
Ingredienser
Fiskesuppe |
|
2 torskeskrog | |
1 stort løg, i kvarte | |
2 fed hvidløg, grofthakket | |
3 laurbærblade | |
15 peberkorn, knust | |
1 tsk. salt | |
5 dl tør hvidvin | |
3 dl vand | |
Jævning |
|
2 dl piskefløde | |
2 spsk. majsstivelse | |
2 spsk. vand | |
Fyld |
|
500 g torskefilet, i mundrette stykker | |
200 g majskerner | |
2 gulerødder, i små tern | |
2 forårsløg, i tynde skiver | |
2 spsk. esdragon, frisk eller tørret |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog alle ingredienser til fiskesuppen i 30 minutter under låg |
2
Færdig
|
Si suppen - sørg for at mase al saften ud af fiskeresterne |
3
Færdig
|
Jævn suppen en smule med fløde og majsstivelse rørt ud i vand |
4
Færdig
|
Tilsæt alt fyldet (minus esdragon) på én gang, bring suppen i kog og småkog 2 minutter |
5
Færdig
|
Servér rygende varm med et drys esdragon |