Opskrift: Fiskesuppe “Stop Madspild”
med thai-inspireret fyld

0 0
Opskrift: Fiskesuppe “Stop Madspild”

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Fiskesuppe
20 g smør
20 stk. rejeskaller fra kæmperejer (eller mere)
2 stk. skind fra laksebøffer (eller mere)
1 gulerod, i tykke skiver
1 løg, i kvarter
4 laurbærblade
6 dl vand
1.5 tsk. salt
Peber
Fyld
0.5 dl piskefløde
2 stk. filet af hvid fisk (torsk, hellefisk, whatever)
Kogt ris
2 spsk. olie
2 fed hvidløg, revet
2 spsk. ingefær, revet
0.25 spidskål, fint skåret
1 rødløg i fine både
1 gulerod, tynde skiver
2 stængler blegselleri, tynde skiver
0.5 rød chili, i tynde ringe
0.5 lime, saften
0.5 tsk. sukker
2 spsk. fiskesovs
0.5 bdt. koriander

De rester, vi tankeløst kasserer fra fisk og skaldyr, giver den lækreste suppe

Ingredienser

  • Fiskesuppe

  • Fyld

Et par ord om vores opskrift

Del

Egentlig ved vi det jo godt. Benene fra en kylling eller en ko er det, der giver rygraden i en kraftfuld suppe. Så selvfølgelig gælder det samme princip med fisk og skaldyr.

Lørdag havde menuen stået på crostini med hjemmekogte kæmperejer, som egenhændigt var afskallet – samt harissa-marineret laks , som selv var afskindet.

Så står man dér med rejeskaller og lakseskind…?!

Men tænk engang: Meget mere end skaller og skind skal der næsten ikke til, før du har en uforskammet velsmagende fiskesuppe!

Grundsuppen kan bruges til alle mulige fiskeretter og sovser. Her har vi valgt et thai-inspireret fyld med sprødt grønt, ingefær, hvidløg, chili og koriander. Desuden lidt frosset filet af hellefisk, som fås billigt i supermarkedet.

Ved at følge denne opskrift kan du samtidig bryste dig af indirekte at støtte den fantastiske kampagne for “Stop Madspild”.

Ingredienser

Antal personer:
Fiskesuppe
20 g smør
20 stk. rejeskaller fra kæmperejer (eller mere)
2 stk. skind fra laksebøffer (eller mere)
1 gulerod, i tykke skiver
1 løg, i kvarter
4 laurbærblade
6 dl vand
1.5 tsk. salt
Peber
Fyld
0.5 dl piskefløde
2 stk. filet af hvid fisk (torsk, hellefisk, whatever)
Kogt ris
2 spsk. olie
2 fed hvidløg, revet
2 spsk. ingefær, revet
0.25 spidskål, fint skåret
1 rødløg i fine både
1 gulerod, tynde skiver
2 stængler blegselleri, tynde skiver
0.5 rød chili, i tynde ringe
0.5 lime, saften
0.5 tsk. sukker
2 spsk. fiskesovs
0.5 bdt. koriander
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Fiskesuppe

Steg rejeskaller og lakseskind i smørret et par minutter ved høj varme

2
Færdig

Hæld de øvrige ingredienser ved og småkog under låg ½ time - ikke mere

3
Færdig

Lad suppen stå og trække - si den først, når du skal bruge den

4
Færdig

Fyld

Læg fiskestykker i suppen og hæld fløden ved

5
Færdig

Varm hurtigt op til kogepunktet og sluk

6
Færdig

Kog ris og hold parat

7
Færdig

Steg først hvidløg og ingefær et par minutter i olien - må ikke tage farve

8
Færdig

Hæld de øvrige grøntsager ved og lynsteg et par minutter

9
Færdig

Smag til med lime, sukker og fiskesovs

10
Færdig

Anret i dybe tallerkener med først ris, så grøntsager, fisk, suppe og korianderblade

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Velkomstdrink uden alkohol
forrige
Opskrift: Velkomstdrink uden alkohol
Opskrift på crostini som hjemmelavet tapas
næste
Opskrift: Crostini som hjemmelavet tapas
Opskrift: Velkomstdrink uden alkohol
forrige
Opskrift: Velkomstdrink uden alkohol
Opskrift på crostini som hjemmelavet tapas
næste
Opskrift: Crostini som hjemmelavet tapas

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here