Ingredienser
-
Fiskesuppe
-
20 g smør
-
20 stk. rejeskaller fra kæmperejer (eller mere)
-
2 stk. skind fra laksebøffer (eller mere)
-
1 gulerod, i tykke skiver
-
1 løg, i kvarter
-
4 laurbærblade
-
6 dl vand
-
1.5 tsk. salt
-
Peber
-
Fyld
-
0.5 dl piskefløde
-
2 stk. filet af hvid fisk (torsk, hellefisk, whatever)
-
Kogt ris
-
2 spsk. olie
-
2 fed hvidløg, revet
-
2 spsk. ingefær, revet
-
0.25 spidskål, fint skåret
-
1 rødløg i fine både
-
1 gulerod, tynde skiver
-
2 stængler blegselleri, tynde skiver
-
0.5 rød chili, i tynde ringe
-
0.5 lime, saften
-
0.5 tsk. sukker
-
2 spsk. fiskesovs
-
0.5 bdt. koriander
Et par ord om vores opskrift
Egentlig ved vi det jo godt. Benene fra en kylling eller en ko er det, der giver rygraden i en kraftfuld suppe. Så selvfølgelig gælder det samme princip med fisk og skaldyr.
Lørdag havde menuen stået på crostini med hjemmekogte kæmperejer, som egenhændigt var afskallet – samt harissa-marineret laks , som selv var afskindet.
Så står man dér med rejeskaller og lakseskind…?!
Men tænk engang: Meget mere end skaller og skind skal der næsten ikke til, før du har en uforskammet velsmagende fiskesuppe!
Grundsuppen kan bruges til alle mulige fiskeretter og sovser. Her har vi valgt et thai-inspireret fyld med sprødt grønt, ingefær, hvidløg, chili og koriander. Desuden lidt frosset filet af hellefisk, som fås billigt i supermarkedet.
Ved at følge denne opskrift kan du samtidig bryste dig af indirekte at støtte den fantastiske kampagne for “Stop Madspild”.
Ingredienser
Fiskesuppe |
|
20 g smør | |
20 stk. rejeskaller fra kæmperejer (eller mere) | |
2 stk. skind fra laksebøffer (eller mere) | |
1 gulerod, i tykke skiver | |
1 løg, i kvarter | |
4 laurbærblade | |
6 dl vand | |
1.5 tsk. salt | |
Peber | |
Fyld |
|
0.5 dl piskefløde | |
2 stk. filet af hvid fisk (torsk, hellefisk, whatever) | |
Kogt ris | |
2 spsk. olie | |
2 fed hvidløg, revet | |
2 spsk. ingefær, revet | |
0.25 spidskål, fint skåret | |
1 rødløg i fine både | |
1 gulerod, tynde skiver | |
2 stængler blegselleri, tynde skiver | |
0.5 rød chili, i tynde ringe | |
0.5 lime, saften | |
0.5 tsk. sukker | |
2 spsk. fiskesovs | |
0.5 bdt. koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
FiskesuppeSteg rejeskaller og lakseskind i smørret et par minutter ved høj varme |
2
Færdig
|
Hæld de øvrige ingredienser ved og småkog under låg ½ time - ikke mere |
3
Færdig
|
Lad suppen stå og trække - si den først, når du skal bruge den |
4
Færdig
|
FyldLæg fiskestykker i suppen og hæld fløden ved |
5
Færdig
|
Varm hurtigt op til kogepunktet og sluk |
6
Færdig
|
Kog ris og hold parat |
7
Færdig
|
Steg først hvidløg og ingefær et par minutter i olien - må ikke tage farve |
8
Færdig
|
Hæld de øvrige grøntsager ved og lynsteg et par minutter |
9
Færdig
|
Smag til med lime, sukker og fiskesovs |
10
Færdig
|
Anret i dybe tallerkener med først ris, så grøntsager, fisk, suppe og korianderblade |