Ingredienser
-
16 tynde skiver flutes, halveret
-
Olivenolie
-
Tomatfyld
-
200 g små tomater
-
1 tsk. balsamico
-
0.5 tsk. sukker
-
20 basilikumblade, hakket
-
Salt, peber
-
Rejefyld
-
16 kæmperejer, friskkogte
-
2 fed hvidløg, knust
-
10 g ingefær, revet
-
0.5 lime, saften
-
0.5 tsk. sukker
-
0.5 tsk. chiliflager
-
2 spsk. fiskesovs
-
2 spsk. olie
-
Frisk koriander
Et par ord om vores opskrift
Forret, velkomsthapsere, hjemmelavet tapas, appetizers, antipasti, starters, hors d’oeuvres … kært barn har mange navne.
Et af de mest almindelige spørgsmål er: Hvad serverer jeg, lige når gæsterne kommer (og jeg ikke ønsker, at vi skal gå til bords lige med det samme)?
Et godt svar er: Crostini – nogle kalder dem fejlagtigt bruschetta.
Crostini er lune, sprøde skiver flutes med lækkert fyld ovenpå. De er festlige, velsmagende og fuldstændigt geniale med en drink, et glas bobler eller hvidvin til. Alle er glade.
Fyld til crostini kan varieres i det uendelige: En god paté med cornichoner, gedeost med rosmarin, chorizo med peberfrugt, avocado med karse etc.
Denne opskrift er på to forskellige crostini, der smager af henholdsvis Italien og Thailand. To lande, som er kendt for deres overlegne køkkener. Benvenuto Sawadee.
Ingredienser
16 tynde skiver flutes, halveret | |
Olivenolie | |
Tomatfyld |
|
200 g små tomater | |
1 tsk. balsamico | |
0.5 tsk. sukker | |
20 basilikumblade, hakket | |
Salt, peber | |
Rejefyld |
|
16 kæmperejer, friskkogte | |
2 fed hvidløg, knust | |
10 g ingefær, revet | |
0.5 lime, saften | |
0.5 tsk. sukker | |
0.5 tsk. chiliflager | |
2 spsk. fiskesovs | |
2 spsk. olie | |
Frisk koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Brødskiverne pensles med olie og bages sprøde - et par minutter i varm ovn eller toaster |
2
Færdig
|
TomatfyldTomaterne drænes for saft og kerner, hakkes groft og blandes med balsamico, sukker, en anelse salt & peber og hakkede basilikumblade - lad trække mindst 1/2 time og hæld evt. saft fra |
3
Færdig
|
RejefyldRejerne blandes med alt resten (minus koriander) i en frysepose og skal trække mindst 1 time |
4
Færdig
|
I minutterne inden servering dynges de to slags fyld på de sprøde crostini - rejerne pyntes med koriander blade - og så er det NU |