Opskrift: Fransk æbletærte – tarte tatin
med karamelliserede æbler og vaniljecreme

0 0
Opskrift: Fransk æbletærte – tarte tatin

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Mørdej
100 g blødt smør
100 g hvedemel
100 g speltmel
1 æggeblomme
3 spsk. vand
1 tsk. sukker
0.25 tsk. salt
Fyld
350 g sukker
100 g smør
7 æbler (afhængigt af størrelse)
Vaniljecreme
8 spsk. græsk yoghurt
4 spsk. honning
1.5 spsk. citronsaft
4 tsk. vaniljesukker

Det er ren magi, når æbler, smør og sukker bliver til den lækreste karamel

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Mørdej

  • Fyld

  • Vaniljecreme

Et par ord om vores opskrift

Del

Der findes almindelige æbletærter – og så findes der tarte tatin, som er i en klasse helt for sig selv. Den klassiske franske æbletærte er simpelt hen så ustyrligt lækker, at man må knibe sig i armen. Hvordan kan noget så enkelt som æbler, smør og sukker komme til at smage så raffineret?

Hele ideen i en tarte tatin er at få æblerne til at karamellisere i smørret og sukkeret. Det tager lidt tid, før æblernes saftindhold er fordampet, men så sker miraklet: En voldsomt lækker karamel dannes på panden. Herefter er det let. En mørdej klaskes over æblerne, hele panden sættes i ovnen og bager 20 minutter. Et voilà: Tarte tatin.

Mange vælger at servere creme chantilly til tarte tatin. Det er en dejlig creme bestående af flødeskum, flormelis og vanilje. Vi har modificeret cremen en smule, så den ikke er så fed – æbletærten er rigeligt nærende i sig selv.

Servér tarte tatin som kage til eftermiddagskaffen eller som dessert. Et glas calvados eller pommeau (fransk æble’portvin’) smager fortryllende til.

Ingredienser

Antal personer:
Mørdej
100 g blødt smør
100 g hvedemel
100 g speltmel
1 æggeblomme
3 spsk. vand
1 tsk. sukker
0.25 tsk. salt
Fyld
350 g sukker
100 g smør
7 æbler (afhængigt af størrelse)
Vaniljecreme
8 spsk. græsk yoghurt
4 spsk. honning
1.5 spsk. citronsaft
4 tsk. vaniljesukker
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Ælt alle ingredienser til mørdej sammen og stil køligt 1 time

2
Færdig

Rul dejen ud til en cirkel, der er præcis lige så stor som støbejernspanden, tærten skal laves i

3
Færdig

Skræl, halvér og fjern kernehuset i æblerne

4
Færdig

Smelt smør og sukker og lad det blive let lysebrunt

5
Færdig

Læg æblerne helt tæt med den runde side nedad, så de dækker hele panden

6
Færdig

Steg æblerne ved middelvarme, til vandet fordamper, og karamellen tykner

7
Færdig

Tag panden af ilden og læg nu mørdejen ned over æblerne som et låg

8
Færdig

Bag tærten 20 minutter midt i en 190 grader varm ovn og vend den herefter ud på et smukt tærtefad

9
Færdig

Rør vaniljecremen sammen og servér til den afkølede æbletærte

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Kyllingeoverlår med rosmarin
forrige
Opskrift: Kyllingeoverlår med rosmarin
Bacon som flæskesteg
næste
Opskrift: Bacon som flæskesteg
Opskrift: Kyllingeoverlår med rosmarin
forrige
Opskrift: Kyllingeoverlår med rosmarin
Bacon som flæskesteg
næste
Opskrift: Bacon som flæskesteg

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here