Ingredienser
-
Ris
-
1 portion De ultimative sushiris
-
Tang
-
10 tangplader til sushi
-
Smørelse
-
4 avocadoer
-
1 lime, saften
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
-
Fyld
-
600 g rå fisk (fx laks, tun, fast hvid fisk, rejer)
-
3 gulerødder
-
1 agurk
-
3 forårsløg
-
3 grønne asparges
-
2 stængler blegselleri
-
1 bdt. dild
-
1 bdt. koriander
-
1 bdt. purløg
-
Pynt
-
Lakserogn
-
Sesamfrø i forskellige smagsvarianter
-
Dyppelse
-
Japansk soya
-
Wasabi-pulver
Et par ord om vores opskrift
Makiruller er for de fleste danskere den største fornøjelse ved at spise sushi. Makiruller har flere spændende smage end fx nigiri, der primært består af ris og rå fisk.
Selve kunsten at rulle makirullerne får du IKKE i denne opskrift. Det kan du nemt finde på Youtube, hvor der er fremragende videoer om at lave sine egne inside/out- og outside/in-ruller. Dybest set kræver det ‘bare’ en rullemåtte af bambus og lidt fingersnilde.
Til gengæld får du her en nyttig indkøbsliste over gode sager, som du kan fylde i dine makiruller, så de bliver endnu bedre end dem, du kan købe i de dyre sushirestauranter.
En af hemmelighederne bag en vellykket makirulle er at undgå fed majonæse og meget ‘blege’ smage, som bliver intetsigende i mødet med den sarte fisk og de neutrale ris. Fyldet skal have lidt kant – men selvfølgelig ikke mere, end at også sushiglade børn stadig kan være med.
En let syrlig avocadocreme og nogle friske krydderurter gør hele forskellen. Pludselig står du med et par fade makiruller fulde af spændende smage.
Ingredienser
Ris |
|
1 portion De ultimative sushiris | |
Tang |
|
10 tangplader til sushi | |
Smørelse | |
4 avocadoer | |
1 lime, saften | |
0.5 tsk. salt | |
Peber | |
Fyld |
|
600 g rå fisk (fx laks, tun, fast hvid fisk, rejer) | |
3 gulerødder | |
1 agurk | |
3 forårsløg | |
3 grønne asparges | |
2 stængler blegselleri | |
1 bdt. dild | |
1 bdt. koriander | |
1 bdt. purløg | |
Pynt |
|
Lakserogn | |
Sesamfrø i forskellige smagsvarianter | |
Dyppelse |
|
Japansk soya | |
Wasabi-pulver |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog sushiris i god tid, så de er kolde |
2
Færdig
|
Tjek på Youtube, hvordan du laver makiruller - inside/out og outside/in |
3
Færdig
|
Mos avocadoer med lime, salt og peber, så har du en god smørelse |
4
Færdig
|
Skær fisk og grønt i tynde, aflange stave - fisk lidt tykkere end grønt |
5
Færdig
|
Mens fisken skal være rå, skal evt. rejer være let kogte |
6
Færdig
|
Herefter er rækkefølgen: Tang > ris > smørelse > fisk > grønt > krydderurt |
7
Færdig
|
Du kan blande fisk, grønt og krydderurt på kryds & tværs for at få forskellige smagsudgaver |
8
Færdig
|
De færdige ruller kan rulles i sesamfrø efter lyst samt evt. pyntes med lakserogn |
9
Færdig
|
Wasabi-pulver blandes med nogle få dråber vand, så det samler sig lige som ler |