Opskrift: De ultimative sushiris
En pædagogisk 10-punkts guide

0 0
Opskrift: De ultimative sushiris

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
5 spsk. riseddike
3 spsk. sukker
1 tsk. salt
540 g sushiris
6.6 dl vand

At koge de perfekte sushiris er et lille stykke kunsthåndværk, der kræver 100% præcision

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Japans store sushimestre er efter sigende årtier om at lære at tilberede de perfekte sushiris. Alene udvælgelsen af den ypperste rissort er af største vigtighed.

Derfor er det naturligvis en utilsigtet hån mod japansk kogekunst at påstå, at du med denne opskrift får de ultimative og perfekte sushiris. En dygtig japaner kan uden tvivl gøre det meget bedre.

Men – sammenlignet med dansk standard og med de opskrifter, der ellers findes rundt omkring på nettet og på diverse risposer, så får du en portion sushiris, der har den helt rigtige konsistens og smag. Klistrede, med lidt bid, let syrligt-søde, imødekommende over for de lette fiske- og urtesmage, som de skal omfavne.

Normalt tager vi afslappet på vores opskrifter. Normalt kan du tilføje og fjerne og gøre, som det passer dig. Men netop med sushiris vil vi opfordre dig til at følge opskriften til punkt og prikke. Det kræver en zenmesters tålmodighed og en samurais præcision … men så er det altså heller ikke sværere.

De gode sushiris kan du fx bruge til at fremstille nogle skønne makiruller med bl.a. friske krydderurter.

Ingredienser

Antal personer:
5 spsk. riseddike
3 spsk. sukker
1 tsk. salt
540 g sushiris
6.6 dl vand
3 fra 6 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Den bedste begyndelse er at købe de rigtige råvarer: God riseddike samt de små, tykke short grain-ris (sushiris).

2
Færdig

Kig resten af opskriften igennem og find de redskaber frem, som du vil bruge: Gryde(r), skål(e), sigte, træspatel/ske mv.

3
Færdig

Start med din sushi-zu (eddikeblanding): Sukker og salt opløses i den kogende eddike, max. 1 minut, og køles af.

4
Færdig

Skyl de blanke ris i fire, fem, seks hold vand, indtil vandet er klart og risene hvidere.

5
Færdig

Lad risene stå 30 minutter dækket af vand, som så hældes fra. Nu er risene helt hvide.

6
Færdig

Bring ris og vand langsomt i kog, løft ikke på låget, men lyt - de skal koge 12 minutter ved lav varme.

7
Færdig

Lad risene henstå under låg i 10 minutter

8
Færdig

Hæld risene over i et fladt fad af træ eller porcelæn (ej metal) - fordel straks din sushi-zu over og "skær" risene igennem et par minutter med en træpalet, til eddikeblandingen er fordelt, og risene er dampet lidt af.

9
Færdig

Du skal ikke røre rundt i risene, der let klumper - du skal netop “skære” forsigtigt og omhyggeligt.

10
Færdig

Dæk fadet med et fugtigt klæde, til risene skal bruges.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift på byens bedste drømmekage
forrige
Opskrift: Byens bedste drømmekage
Avocadomad med soltørret tomat
næste
Opskrift: Avocadomad med soltørret tomat
Opskrift på byens bedste drømmekage
forrige
Opskrift: Byens bedste drømmekage
Avocadomad med soltørret tomat
næste
Opskrift: Avocadomad med soltørret tomat

2 Comments Skjul kommentarer

Kære Liza

Godt spørgsmål… Det er først i pkt. 6, du skal bruge de 6.6 dl vand, som der står i ingredienslisten. Alt vand før dette punkt er bare noget, du tapper fra hanen med løs hånd. Held & lykke.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar