Ingredienser
-
2 dl røde ris
-
4 dl vand
-
0.5 tsk. salt
-
3 spsk. olie
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
2 stængler blegselleri
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
2 spsk. rosmarin
-
2 forårsløg
-
100 g soltørrede tomater
-
500 g små peberfrugter
Et par ord om vores opskrift
Fyldte peberfrugter, røde ris, rosmarin, hvidløg og soltørrede tomater – mere italiensk bliver det næsten ikke.
Denne opskrift er ganske vist ikke autentisk italiensk, men råvarerne er, og tankegangen bag er også. Er der nogen, der kan få ydmyge grøntsager til at smage fantastisk, så er det italienere. Peberfrugterne bliver nærmest sliksøde, og fyldet smager af en solbagt ferie i Piemonte, hvorfra de ekstremt sunde røde ris stammer.
Rene grøntsagsretter uden brug af kød eller mejeriprodukter er ganske almindelige i Italien. Herhjemme kalder vi den slags for vegetarisk eller vegansk madlavning, men i støvlelandet har det altid bare været et spørgsmål om at bruge de billige, lokale råvarer på den bedst mulige måde.
Hvem behøver kød, når grøntsagerne smager så godt?
Det er lidt et pillearbejde at proppe fyldet i de små, fine snackpebre, og du kan da også ‘bare’ bruge de almindelige, store peberfrugter.
Vi har kogt røde, italienske fuldkornsris til fyldet. Har du ‘kun’ almindelige ris eller fx brune ris, vil det være lige så lækkert. De røde ris er ekstremt sunde (menes at være kolesterolsænkende), og konsistensen bliver ret al dente.
Der bliver lidt fyld til overs, når du har fyldt de fine mini-pebre. Det smager så godt, at du bare kan servere det ved siden af, hvis du bruger retten som hovedret. Evt. sammen med en ægte italiensk tomatsalat.
Du kan også servere fyldte mini-pebre som snack eller som en lille forret. Portionen her rækker til en let middag til 3-4 personer, hvis du også laver en salat.
Ingredienser
2 dl røde ris | |
4 dl vand | |
0.5 tsk. salt | |
3 spsk. olie | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
2 stængler blegselleri | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
2 spsk. rosmarin | |
2 forårsløg | |
100 g soltørrede tomater | |
500 g små peberfrugter |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog ris, vand og salt 25 minutter og hæld restvandet fra - lad dampe videre under låg (røde ris bliver al dente) |
2
Færdig
|
Varm olien op på en pande og steg fintsnittede løg, hvidløg og blegselleri blanke sammen med krydderierne - det tager ca. 10 minutter |
3
Færdig
|
Rør fyldet sammen af ris, løgblandingen med krydderier, grofthakkede forårsløg og grofthakkede soltørrede tomater |
4
Færdig
|
Skær toppen af peberfrugterne og skrab kernerne ud med en teske |
5
Færdig
|
Prop fyldet grundigt ned i peberfrugterne og anbring dem i et smurt ovnfast fad |
6
Færdig
|
Bag 30 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn |