Ingredienser
-
140 g flormelis
-
1 æggehvide
Et par ord om vores opskrift
På engelsk hedder glasur icing, og det er egentlig en god beskrivelse af, hvad glasur gør for en kage: Den giver kagen et dekorativt lag af noget, der ligner frosthærdet is.
En normal glasur, der bare skal anvendes til at dække en kage, kan du røre af flormelis og vand. Men skal glasuren benyttes til pynt, er du nødt til at bruge æggehvide i stedet for vand – og du er nødt til at piske glasuren lidt stiv med en elpisker, så den ikke flyder ud på dine kager.
Glasur til pynt bruges typisk på kransekage, honninghjerter og andre steder, som du gerne vil dekorere med flotte mønstre eller skrive noget. Fx på en fødselsdagslagkage.
Denne opskrift på glasur er helt basal. Bare flormelis og æggehvide, der giver en kridhvid glasur. Du kan naturligvis tilføje forskellige smage (kakao, appelsin, jordbær…) og forskellige frugtfarver (rød, gul, grøn…), så glasuren på dine kager bliver endnu festligere.
Når glasuren er pisket tilpas stiv, kan du hælde den i en cornette, dvs. et kræmmerhus, som du laver af et stykke bagepapir. Heri klipper du et lille hul i spidsen, og så er du parat til at skrive og dekorere af hjertens lyst. God fornøjelse.
Ingredienser
140 g flormelis | |
1 æggehvide |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk flormelis og æggehvide tykt med en elpisker |
2
Færdig
|
Lav et kræmmerhus af bagepapir og hæld glasuren i |
3
Færdig
|
Klip et lille hul i kræmmerhuset og pynt løs |