Ingredienser
-
3 spsk. olie
-
3 kyllingebryster
-
2 peberfrugter
-
2 rødløg
-
2 fed hvidløg, knust
-
2 tsk. spidskommen, knust
-
2 tsk. korianderfrø, knust
-
2 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
Desuden
-
8 tortillapandekager
-
200 g majs
-
Frisk koriander
Et par ord om vores opskrift
Fajitas er et mexicansk ord for et bestemt stykke grillet oksekød; nemlig en udskæring, der på amerikansk hedder skirt steak og minder om flank steak.
Før i tiden fik de mexicanske daglejere på de store ranches i Texas disse kødstykker som en del af deres løn. De grillede fajitas blev hurtigt populære hos både hvide og brune medborgere og er i dag en af de store retter i det såkaldte Tex Mex-køkken.
Fajitas har med årene udviklet sig til en ret, hvor oksekød eller kylling typisk steges med løg, peberfrugter og krydderier. På restauranter serveres fajitas ofte med lune tortillapandekager, guacamole og tomatsalsa (og en flok cool Coronas med lime).
Vi har for egen regning tilføjet søde, dampede majs, der også er en meget gængs bestanddel i Tex Mex-retter.
Fajitas med kylling og alle de nævnte lækkerier er nemt at lave, smager helt fantastisk og må simpelt hen blive en af familiens nye livretter. Det er guf for alle!
Tortillapandekagerne købte vi os fra, men du kan sagtens bage dem selv ud fra denne opskrift på majspandekager.
Og her finder du opskrifter på:
Viva Mexico!
Ingredienser
3 spsk. olie | |
3 kyllingebryster | |
2 peberfrugter | |
2 rødløg | |
2 fed hvidløg, knust | |
2 tsk. spidskommen, knust | |
2 tsk. korianderfrø, knust | |
2 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
Desuden |
|
8 tortillapandekager | |
200 g majs | |
Frisk koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm olien op på en stor pande |
2
Færdig
|
Skær kyllingebrysterne i tynde strimler på tværs; skær peberfrugter og rødløg i tykkere strimler |
3
Færdig
|
Steg kød og grøntsager sammen med krydderierne ved høj varme, til kyllingen er blevet helt hvid, og løgene er faldet sammen - det tager højst 10 minutter |
4
Færdig
|
Lun tortillapandekagerne - enten på en pande, i ovnen eller en brødrister |
5
Færdig
|
Damp majsene 2 minutter i en smule vand |
6
Færdig
|
Servér hele molevitten så varmt som muligt med et drys frisk koriander |