Ingredienser
-
1 l vand
-
0.5 kg rørsukker
-
30 syrenklaser, netop udsprunget
-
2 citroner, tynde skiver
-
1 tsk. citronsyre
-
1 tsk. Atamon
Et par ord om vores opskrift
For os her på Spicy Twists haveredaktion er der to forårsbebudere, som hvert år trofast får os til at smile saligt:
Solsorten og syrenen!!
Ingen fugl kvidrer mere optimistisk end solsorten. Ingen vækst dufter mere af ungdom, eksamenstid og forelskelser end syrenen.
Heldigvis kan duften (og smagen) af syren gemmes på flaske og findes frem igen, når længslen efter det spæde forår bliver for påtrængende.
Syrensaft laves på præcis samme måde som hyldeblomstsaft
- Til 1,2 liter koncentreret syrensaft plukker du 30 syrenklaser – klip de groveste stilke og grønne blade fra
- Giv 1 liter vand og 0,5 kg sukker et opkog, til sukkeret er opløst
- Hæld syrener, skiver af 2 citroner og 1 tsk. citronsyre ned i det skoldende varme sukkervand og rør godt rundt
- Lad trække i 4 dage, og så er saften klar til at blive siet på Atamon-skyllede flasker
Du kan bruge både hvide, lilla og rosa syrener til saften. Smagen er den samme, men saftens farve bliver smukkere, jo kraftigere kulør syrenerne har. Skyl ikke syrenklaserne, inden du hælder dem i det varme sukkervand – nøjes med at ryste dem fri for evt. insekter.
Sådan bruger du syrensaft
- Som saftevand – fortyndes 1 del saft til 3 dele vand eller danskvand
- I drinks – tilsæt fx 1 spsk. syrensaft i en gintonic
- Som isklumper – giv dit daglige glas vand et dejligt pift
- Som smagsgiver i is, kager og koldskål
Se også vores gode opskrifter på:
Ingredienser
1 l vand | |
0.5 kg rørsukker | |
30 syrenklaser, netop udsprunget | |
2 citroner, tynde skiver | |
1 tsk. citronsyre | |
1 tsk. Atamon |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog vand og sukker op i en stor gryde, så sukkeret opløses - sluk for varmen |
2
Færdig
|
Tilsæt syrenklaser (befriet for de groveste stilke), citronskiver og citronsyre |
3
Færdig
|
Mos godt rundt, så alt bliver blandet sammen |
4
Færdig
|
Læg låg på gryden og stil køligt i 4 dage |
5
Færdig
|
En gang om dagen skal du lige mose rundt i gryden for at frigive smagsstoffer i syrener og citroner |
6
Færdig
|
Skold patentflasker med kogende vand og lidt Atamon - kassér vandet |
7
Færdig
|
Si saften og hæld på flasker, opbevar i køleskab |