Opskrift: Nem og skøn syrensaft (1,2 liter)
Smager vidunderligt i drinks, som saftevand og i koldskål

0 0
Opskrift: Nem og skøn syrensaft (1,2 liter)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 l vand
0.5 kg rørsukker
30 syrenklaser, netop udsprunget
2 citroner, tynde skiver
1 tsk. citronsyre
1 tsk. Atamon

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

For os her på Spicy Twists haveredaktion er der to forårsbebudere, som hvert år trofast får os til at smile saligt:

Solsorten og syrenen!!

Ingen fugl kvidrer mere optimistisk end solsorten. Ingen vækst dufter mere af ungdom, eksamenstid og forelskelser end syrenen.

Heldigvis kan duften (og smagen) af syren gemmes på flaske og findes frem igen, når længslen efter det spæde forår bliver for påtrængende.

Syrensaft laves på præcis samme måde som hyldeblomstsaft

  1. Til 1,2 liter koncentreret syrensaft plukker du 30 syrenklaser – klip de groveste stilke og grønne blade fra
  2. Giv 1 liter vand og 0,5 kg sukker et opkog, til sukkeret er opløst
  3. Hæld syrener, skiver af 2 citroner og 1 tsk. citronsyre ned i det skoldende varme sukkervand og rør godt rundt
  4. Lad trække i 4 dage, og så er saften klar til at blive siet på Atamon-skyllede flasker

Du kan bruge både hvide, lilla og rosa syrener til saften. Smagen er den samme, men saftens farve bliver smukkere, jo kraftigere kulør syrenerne har. Skyl ikke syrenklaserne, inden du hælder dem i det varme sukkervand – nøjes med at ryste dem fri for evt. insekter.

Sådan bruger du syrensaft

  • Som saftevand – fortyndes 1 del saft til 3 dele vand eller danskvand
  • I drinks – tilsæt fx 1 spsk. syrensaft i en gintonic
  • Som isklumper – giv dit daglige glas vand et dejligt pift
  • Som smagsgiver i is, kager og koldskål

Se også vores gode opskrifter på:

Ingredienser

Antal personer:
1 l vand
0.5 kg rørsukker
30 syrenklaser, netop udsprunget
2 citroner, tynde skiver
1 tsk. citronsyre
1 tsk. Atamon

Sådan gør du

1
Færdig

Kog vand og sukker op i en stor gryde, så sukkeret opløses - sluk for varmen

2
Færdig

Tilsæt syrenklaser (befriet for de groveste stilke), citronskiver og citronsyre

3
Færdig

Mos godt rundt, så alt bliver blandet sammen

4
Færdig

Læg låg på gryden og stil køligt i 4 dage

5
Færdig

En gang om dagen skal du lige mose rundt i gryden for at frigive smagsstoffer i syrener og citroner

6
Færdig

Skold patentflasker med kogende vand og lidt Atamon - kassér vandet

7
Færdig

Si saften og hæld på flasker, opbevar i køleskab

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Tofu bowl med mango, rødkål og kikærter
forrige
Opskrift: Tofu bowl med mango, rødkål og kikærter
Berliner Currywurst mit Brötchen
næste
Opskrift: Berliner Currywurst mit Brötchen
Tofu bowl med mango, rødkål og kikærter
forrige
Opskrift: Tofu bowl med mango, rødkål og kikærter
Berliner Currywurst mit Brötchen
næste
Opskrift: Berliner Currywurst mit Brötchen

Tilføj Din Kommentar