Ingredienser
-
Græskarfritter
-
1 hokkaido-græskar
-
Olie
-
Timian
-
Salt
-
Selleripuré
-
1 selleri
-
3 fed hvidløg
-
2 dl vand
-
2 spsk. olie
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. revet muskat
Et par ord om vores opskrift
Græskarfritter er en herlig måde at spise den bløde, søde, orange grøntsag på. De er nemme at lave og smager skønt med lidt olie, salt og timian.
Men egentlig er ‘fritter’ et misvisende navn. For når vi siger fritter, tænker vi som regel på noget sprødt, der passer til rødt kød eller burgere.
Lad os nu være helt ærlige (i modsætning til visse andre madskribenter): Græskarfritter bliver aldrig RIGTIGT sprøde! Dertil er græskarkødet alt, alt for blødt og fugtigt, når det bliver mørt.
Græskarfritter passer heller ikke som tilbehør til rødt kød eller burgere. Dertil er smagen for sliksød, uanset hvor meget salt og krydderi du pøser på.
Græskarfritter skal spises, ikke som fritter, men som bagt græskar skåret i stænger, så de LIGNER fritter. Du kan dyppe græskarfritterne i majonæse eller ketchup – eller bruge dem som tilbehør til andre vegetariske retter.
Vi foreslår en blød, cremet og sund selleripuré som ledsager til græskarfritterne. Til sammen udgør de to ting en perfekt og hyggelig vegetarmiddag på en kølig efterårsaften.
PS. Husk at lave ristede græskarkerner ud af de kerner, du ellers ville kassere. De smager helt forrygende!
Ingredienser
Græskarfritter |
|
1 hokkaido-græskar | |
Olie | |
Timian | |
Salt | |
Selleripuré |
|
1 selleri | |
3 fed hvidløg | |
2 dl vand | |
2 spsk. olie | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. revet muskat |
Sådan gør du
1
Færdig
|
GræskarfritterVask græskarret, men undlad at skrælle det |
2
Færdig
|
Skær græskarret igennem og fjern kerner og snask |
3
Færdig
|
Skær græskarret i 1 cm tynde fritter |
4
Færdig
|
Læg på en bageplade med bagepapir, pensl med olie og drys med timian og salt |
5
Færdig
|
Bag ca. 25-30 midt i en 180 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Giv fritterne et par minutters grill til sidst |
7
Færdig
|
Servér straks |
8
Færdig
|
SelleripuréSkræl sellerien, skær i tern og hæld i en gryde |
9
Færdig
|
Pil hvidløgsfed og læg hele ned til sellerien |
10
Færdig
|
Hæld vand ved og damp under låg i 10 minutter |
11
Færdig
|
Si kogevandet fra, men gem det |
12
Færdig
|
Hæld 1 dl kogevand, olie, salt og revet muskat ned til grøntsagerne og blend til en fin puré |
13
Færdig
|
Tilføj evt. mere kogevand, hvis puréen er for tyk |