Opskrift: Græskarfritter med timian
- og selleripuré

0 0
Opskrift: Græskarfritter med timian

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Græskarfritter
1 hokkaido-græskar
Olie
Timian
Salt
Selleripuré
1 selleri
3 fed hvidløg
2 dl vand
2 spsk. olie
1 tsk. salt
0.5 tsk. revet muskat

Et hyggeligt og sundt vegetarisk måltid til en kølig efterårsaften

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Græskarfritter

  • Selleripuré

Et par ord om vores opskrift

Del

Græskarfritter er en herlig måde at spise den bløde, søde, orange grøntsag på. De er nemme at lave og smager skønt med lidt olie, salt og timian.

Men egentlig er ‘fritter’ et misvisende navn. For når vi siger fritter, tænker vi som regel på noget sprødt, der passer til rødt kød eller burgere.

Lad os nu være helt ærlige (i modsætning til visse andre madskribenter): Græskarfritter bliver aldrig RIGTIGT sprøde! Dertil er græskarkødet alt, alt for blødt og fugtigt, når det bliver mørt.

Græskarfritter passer heller ikke som tilbehør til rødt kød eller burgere. Dertil er smagen for sliksød, uanset hvor meget salt og krydderi du pøser på.

Græskarfritter skal spises, ikke som fritter, men som bagt græskar skåret i stænger, så de LIGNER fritter. Du kan dyppe græskarfritterne i majonæse eller ketchup – eller bruge dem som tilbehør til andre vegetariske retter.

Vi foreslår en blød, cremet og sund selleripuré som ledsager til græskarfritterne. Til sammen udgør de to ting en perfekt og hyggelig vegetarmiddag på en kølig efterårsaften.

PS. Husk at lave ristede græskarkerner ud af de kerner, du ellers ville kassere. De smager helt forrygende!

Ingredienser

Antal personer:
Græskarfritter
1 hokkaido-græskar
Olie
Timian
Salt
Selleripuré
1 selleri
3 fed hvidløg
2 dl vand
2 spsk. olie
1 tsk. salt
0.5 tsk. revet muskat
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Græskarfritter

Vask græskarret, men undlad at skrælle det

2
Færdig

Skær græskarret igennem og fjern kerner og snask

3
Færdig

Skær græskarret i 1 cm tynde fritter

4
Færdig

Læg på en bageplade med bagepapir, pensl med olie og drys med timian og salt

5
Færdig

Bag ca. 25-30 midt i en 180 grader varm ovn

6
Færdig

Giv fritterne et par minutters grill til sidst

7
Færdig

Servér straks

8
Færdig

Selleripuré

Skræl sellerien, skær i tern og hæld i en gryde

9
Færdig

Pil hvidløgsfed og læg hele ned til sellerien

10
Færdig

Hæld vand ved og damp under låg i 10 minutter

11
Færdig

Si kogevandet fra, men gem det

12
Færdig

Hæld 1 dl kogevand, olie, salt og revet muskat ned til grøntsagerne og blend til en fin puré

13
Færdig

Tilføj evt. mere kogevand, hvis puréen er for tyk

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Omelet med muslinger og forårsløg
forrige
Opskrift: Omelet med muslinger og forårsløg
Opskrift: Perfekte hjemmelavede ristede løg
næste
Opskrift: Perfekte hjemmelavede ristede løg
Opskrift: Omelet med muslinger og forårsløg
forrige
Opskrift: Omelet med muslinger og forårsløg
Opskrift: Perfekte hjemmelavede ristede løg
næste
Opskrift: Perfekte hjemmelavede ristede løg

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here