Opskrift: Perfekt hjemmelavet ketchup
med flåede tomater

0 0
Opskrift: Perfekt hjemmelavet ketchup

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 spsk. olie
1 rødløg
0.5 æble, skrællet
2 spsk. æbleeddike
2 spsk. brun farin
0.5 tsk. kanel
100 g tomatpuré
1 ds. hakkede tomater (øko)

Endelig en ketchup, der smager af TOMAT

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvordan smager den perfekte ketchup? Sødligt? Syrligt? Heinz? Beauvais?

Der er lavet utallige blindsmagninger af ketchup, og smagsdommerne kommenterer typisk på, om smagen er for sød eller det modsatte, og om konsistensen er glat eller grynet. Sød – i forhold til hvad? Glat – i forhold til hvad?

Det er, som om man vil have, at en rigtig ketchup skal smage og være på én ganske bestemt måde. Som om denne ketchup skal spises med ske helt for sin egen skyld. Gad vide, om idealet ikke er Heinz berømte ketchup, som de fleste er flasket op med?

Har man fuldkommen glemt formålet med ketchup? Nemlig, at den skal fungere som en frisk smagsgiver på burgere, pølser (i svøb), biksemad og i en lækker kødsovs…

Sjovt nok virker det, som om de fine smagsdommere glemmer, at denne form for ketchup egentlig hedder tomatketchup og netop skal smage intenst af TOMAT.

Her på Spicy Twist er vi enige i, at en god ketchup skal være en lille smule sød, en anelse syrlig, og at konsistensen skal være tilpas tyk og glat. Men først og fremmest synes vi, en perfekt ketchup skal være det glade, friske pift af tomat i de sammenhænge, ketchuppen bliver brugt.

Kald derfor bare vores hjemmelavede ketchup for tomatketchup. Det er oven i købet en sund én af slagsen.

Det er trist at måtte sige det, men i ketchupsammenhæng fungerer gode økologiske tomater på dåse altså bedre end friske tomater – der er simpelt hen mere tomatsmag i dåsetomaterne end i de friske. Og mindre væske. Og hvis man supplerer med en solid klat tomatpuré, bliver der virkelig smæk på smagen.

Af øvrige ingredienser skal nævnes rødløg, som koger bedre ud end zittauerløg; æble, som giver både syre og sødme; æbleeddike og brun farin, der er garanter for yderligere syre og sødme. Og en anelse kanel, der giver ketchuppen en varm tone uden egentlig at kunne smages.

Det tager lidt over en halv time at lave denne herlige ketchup, og det meste af tiden passer den sig selv. Hvad er der at betænke sig på?

Ingredienser

Antal personer:
2 spsk. olie
1 rødløg
0.5 æble, skrællet
2 spsk. æbleeddike
2 spsk. brun farin
0.5 tsk. kanel
100 g tomatpuré
1 ds. hakkede tomater (øko)
2 fra 14 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Varm olien op ved middellav varme i en gryde

2
Færdig

Tilsæt finthakket løg og æble

3
Færdig

Steg, til løg og æbler er blanke og bløde - det tager små 10 minutter

4
Færdig

Tilsæt æbleeddike og lad fordampe

5
Færdig

Tilsæt brun farin og kanel og steg med 1 minut

6
Færdig

Tilsæt de to slags tomat, læg låg på gryden og lad småkoge 20 minutter

7
Færdig

Smag til, om der skal mere sukker eller eddike i og blend herefter ketchuppen grundigt

8
Færdig

Hæld på sylteglas skyllet med atamon for holdbarhedens skyld

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Aloo paratha - fyldte indiske pandekager
forrige
Opskrift: Aloo paratha – fyldte indiske pandekager
Opskrift: Sunde, sprøde kikærtefrikadeller
næste
Opskrift: Sunde, sprøde kikærtefrikadeller
Opskrift: Aloo paratha - fyldte indiske pandekager
forrige
Opskrift: Aloo paratha – fyldte indiske pandekager
Opskrift: Sunde, sprøde kikærtefrikadeller
næste
Opskrift: Sunde, sprøde kikærtefrikadeller

Tilføj Din Kommentar