Opskrift: Perfekte hjemmelavede ristede løg
- uden mel

Opskrift: Perfekte hjemmelavede ristede løg

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
0.5 l solsikkeolie
4 almindelige løg (zittauer)
Fint salt

Knasende sprøde ristede løg på 30 minutter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Der er ikke meget her i verden, der er nemmere end at lave sine egne helt perfekte ristede løg.

Du skal simpelt hen bare stege tyndt skårne løg 20-25 minutter i kogende olie, fiske dem op på fedtsugende papir med en hulske, når de er lysebrune og drysse med lidt salt. Så let er det.

Det sprøjter ikke. Det oser ikke. Det kræver ikke mel. Du skal bare bruge helt almindelige løg (zittauerløg), tynd olie (fx solsikkeolie), fint salt og en god halv time af dit liv.

Som sagt er de ristede løg knasende sprøde og søde på den lækre måde. Den store forskel på færdigkøbte ristede løg og hjemmelavede ristede løg er, at dine egne ristede løg smager betydeligt friskere – og det kan du godt glæde dig til.

Opbevaring: Gem de ristede løg i en lufttæt beholder, når de er kølet af. Og brug dem til alle dine yndlingsmadder: Roastbeef-sandwich, spegepølsemad, leverpostejmad osv.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Sæt olien over ved middelvarme i en mellemstor gryde - så er den perfekt varm, når du har snittet løgene

2
Færdig

Skræl løgene, skær dem i halve og skær i tynde (halve) skiver

3
Færdig

Hæld løgene ned i den varme olie på én gang - de skal småkoge lige fra starten

4
Færdig

Lad løgene stå og småkoge, til de bliver lysebrune - det tager 20-25 minutter - rør et par gange undervejs

5
Færdig

Fisk de ristede løg op på fedtsugende papir (køkkenrulle) - drys med lidt fint salt - og pak dem helt ind i papiret, så det suger fra alle sider

6
Færdig

Spis løgene, når de er kølet af - eller opbevar i en lufttæt beholder

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 900 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Græskarfritter med timian
forrige
Opskrift: Græskarfritter med timian
Opskrift: 25 gammeldags hjemmelavede romkugler
næste
Opskrift: 25 gammeldags hjemmelavede romkugler
Opskrift: Græskarfritter med timian
forrige
Opskrift: Græskarfritter med timian
Opskrift: 25 gammeldags hjemmelavede romkugler
næste
Opskrift: 25 gammeldags hjemmelavede romkugler