Ingredienser
-
1 kg kyllingeoverlår
-
Sesammarinade
-
2 spsk. tahin
-
0.5 dl olie
-
0.5 dl soya
-
0.5 dl sesamfrø
-
0.5 citron, saften
-
0.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Sesam er hovedbestanddelen i den spændende marinade, der smager som noget uhyre eksotisk serveret af hemmelighedsfulde tjenere i flagrende gevandter med en duft af røgelse og hypnotisk musik i baggrunden. Sesam, ja – i form af sesamfrø samt den forrygende sesampasta tahin, der også bruges i hummus.
Denne opskrift kan bruges til al slags kylling med ben: En hel kylling, kyllingelår, kyllingeoverlår, kyllingevinger mv. Vi købte 1 kg kyllingeoverlår, men kunne lige så godt have klippet en kylling ud i 10 dele.
Kylling i sesammarinade kan naturligvis også laves i ovn. Giv stykkerne 40 minutter ved 200 grader.
Som tilbehør til kylling i sesam foreslår vi en mellemøstlig bulgursalat: Tabouleh med tomater, mynte og persille og hjemmebagte pitabrød.
Ingredienser
1 kg kyllingeoverlår | |
Sesammarinade |
|
2 spsk. tahin | |
0.5 dl olie | |
0.5 dl soya | |
0.5 dl sesamfrø | |
0.5 citron, saften | |
0.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør sesammarinaden sammen |
2
Færdig
|
Marinér kyllingestykkerne i marinaden i en frysepose i mindst 4 timer |
3
Færdig
|
Vend posen nogle gange undervejs, så alle stykker får ligget i marinade |
4
Færdig
|
Grill kyllingestykkerne 35 minutter på indirekte grill |
5
Færdig
|
Grill kyllingestykkerne 4-5 minutter på direkte grill, til de er sprøde på alle sider |