Ingredienser
-
2 dl bulgur
-
4 dl vand
-
0.5 tsk. salt
-
24 cherrytomater, i kvarter
-
1 æble, i små stykker
-
1 bdt. forårsløg, i siver
-
2 stængler blegselleri, hakket
-
0.5 agurk, i små stykker
-
1 bdt. persille, finthakket
-
1 bdt. mynte, finthakket
-
0.5 dl olie
-
0.5 dl citronsaft
-
Skal af 1 citron, finthakket
-
1 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Bulgur er dampede, tørrede, knækkede hvedekerner, som man bruger i Mellemøsten i stedet for ris.
Der er ikke stor forskel på denne bulgursalat og en ægte, libanesisk tabouleh. Vi har blot tilføjet lidt knasende blegselleri og et ærkenordisk æble skåret i små, søde stykker.
Men ellers er opskriften, som den bør være i den vidunderlige tabouleh: Med masser af persille og mynte, og med olie og citron som de væsentligste ingredienser i dressingen.
Hvis du har andre gode, sprøde grøntsager i køleskabet, kan du sagtens bruge dem i denne friske bulgursalat: Gulerødder, spidskål, glaskål, ærter, asparges…? Du kan gøre næsten, som du vil – bare du ikke sparer på persille, mynte og citron.
Bulgursalat kan bruges som tilbehør til al slags stegt kød og fisk. Prøv fx grillet kylling i sesammarinade – den smager også tilpas mellemøstligt.
Ingredienser
2 dl bulgur | |
4 dl vand | |
0.5 tsk. salt | |
24 cherrytomater, i kvarter | |
1 æble, i små stykker | |
1 bdt. forårsløg, i siver | |
2 stængler blegselleri, hakket | |
0.5 agurk, i små stykker | |
1 bdt. persille, finthakket | |
1 bdt. mynte, finthakket | |
0.5 dl olie | |
0.5 dl citronsaft | |
Skal af 1 citron, finthakket | |
1 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bulgur kogetid: Kog 10 minutter i vand og salt - køl af |
2
Færdig
|
Bland bulgur med de øvrige ingredienser |
3
Færdig
|
Lad retten trække mindst 10 minutter |