Opskrift: Frisk bulgursalat à la tabouleh
med æble, citron, persille og mynte

0 0
Opskrift: Frisk bulgursalat à la tabouleh

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 dl bulgur
4 dl vand
0.5 tsk. salt
24 cherrytomater, i kvarter
1 æble, i små stykker
1 bdt. forårsløg, i siver
2 stængler blegselleri, hakket
0.5 agurk, i små stykker
1 bdt. persille, finthakket
1 bdt. mynte, finthakket
0.5 dl olie
0.5 dl citronsaft
Skal af 1 citron, finthakket
1 tsk. salt
Peber

Libanesisk bulgursalat med sødmefulde æblestykker

Tilhører:
  • Diabetes opskrifter
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter
Land:

    Ingredienser

    Et par ord om vores opskrift

    Del

    Bulgur er dampede, tørrede, knækkede hvedekerner, som man bruger i Mellemøsten i stedet for ris.

    Der er ikke stor forskel på denne bulgursalat og en ægte, libanesisk tabouleh. Vi har blot tilføjet lidt knasende blegselleri og et ærkenordisk æble skåret i små, søde stykker.

    Men ellers er opskriften, som den bør være i den vidunderlige tabouleh: Med masser af persille og mynte, og med olie og citron som de væsentligste ingredienser i dressingen.

    Hvis du har andre gode, sprøde grøntsager i køleskabet, kan du sagtens bruge dem i denne friske bulgursalat: Gulerødder, spidskål, glaskål, ærter, asparges…? Du kan gøre næsten, som du vil – bare du ikke sparer på persille, mynte og citron.

    Bulgursalat kan bruges som tilbehør til al slags stegt kød og fisk. Prøv fx grillet kylling i sesammarinade – den smager også tilpas mellemøstligt.

    Ingredienser

    Antal personer:
    2 dl bulgur
    4 dl vand
    0.5 tsk. salt
    24 cherrytomater, i kvarter
    1 æble, i små stykker
    1 bdt. forårsløg, i siver
    2 stængler blegselleri, hakket
    0.5 agurk, i små stykker
    1 bdt. persille, finthakket
    1 bdt. mynte, finthakket
    0.5 dl olie
    0.5 dl citronsaft
    Skal af 1 citron, finthakket
    1 tsk. salt
    Peber
    0 fra 0 stemme

    Sådan gør du

    1
    Færdig

    Bulgur kogetid: Kog 10 minutter i vand og salt - køl af

    2
    Færdig

    Bland bulgur med de øvrige ingredienser

    3
    Færdig

    Lad retten trække mindst 10 minutter

    Spicy Twist

    Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

    Opskrift: Saftig barbecue kylling
    forrige
    Opskrift: Saftig barbecue kylling
    Opskrift: Nem rabarberkompot
    næste
    Opskrift: Nem rabarberkompot
    Opskrift: Saftig barbecue kylling
    forrige
    Opskrift: Saftig barbecue kylling
    Opskrift: Nem rabarberkompot
    næste
    Opskrift: Nem rabarberkompot

    Tilføj Din Kommentar