Opskrift: Grønkålssalat nicoise
med kartofler, æg og tun

0 0
Opskrift: Grønkålssalat nicoise

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg små kartofler
4 æg
150 g grønkål, renset
1 fennikel
1 æble
1 rødløg
200 g tomater
0.5 glas stenfri oliven
2 ds. tun
Sennepsdressing
0.75 dl olivenolie
3 spsk. vand
3 spsk. cremefraiche
2 spsk. grov sennep
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. salt, peber

Superlækker og sund madsalat for hele familien

Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

  • Sennepsdressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Salade nicoise er oprindeligt en fyldig salat fra Nice, altså en ret fra det raffinerede sydfranske køkken.

Herhjemme består en salat nicoise (sådan staver vi det) ofte af romainesalat, tun på dåse eller frisk tun, kogte kartofler, hårdkogte æg, sorte oliven og en god, sennepsbaseret dressing.

Men hvem siger, at man ikke kan bruge den ultrasunde grønkål i stedet for grøn salat sammen med alle de andre lækre sager? Det er i dén grad en vinder, venner!

I tilgift snitter vi en fennikel og et æble helt fint på mandolinjernet (ellers skær så tyndt som muligt med en skarp kniv) for at tilføre den let tørre grønkål noget frisk, saftigt og sødt.

Vores sennepsdressing består af både grov sennep og dijonsennep, som giver henholdsvis en rund og en skarp sennepssmag. Hvis du kun har dijonsennep, går det sagtens an.

En kurvfuld hjemmebagte kuvertbrød eller baguettes passer fornemt til den gode madsalat. Eller prøv at servere tyrkiske fladbrød, der bare lige skal steges et par minutter på panden.

Ingredienser

Antal personer:
1 kg små kartofler
4 æg
150 g grønkål, renset
1 fennikel
1 æble
1 rødløg
200 g tomater
0.5 glas stenfri oliven
2 ds. tun
Sennepsdressing
0.75 dl olivenolie
3 spsk. vand
3 spsk. cremefraiche
2 spsk. grov sennep
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. salt, peber
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Sæt de små, halverede kartofler og æg over samtidig i letsaltet vand, der lige dækker

2
Færdig

Når gryden er i kog, sætter du uret på 6 minutter

3
Færdig

Efter 6 minutter slukker du for blusset, fisker æggene op og lader kartoflerne trække mindst 10 minutter i vandet

4
Færdig

Læg den fintsnittede grønkål som basis i pænt fad

5
Færdig

Snit fennikel og æble så tyndt som muligt (gerne på mandolinjern) og bland med grønkålen

6
Færdig

Læg rødløg i tynde både, halverede tomater, oliven, tunstykker, kolde kartofler og halverede æg oven på salaten

7
Færdig

Ryst dressingen sammen og hæld over salaten

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Vegetar enchiladas
forrige
Opskrift: Vegetar enchiladas
Mulligatawny med kylling (indisk karrysuppe)
næste
Opskrift: Mulligatawny med kylling (indisk karrysuppe)
Opskrift: Vegetar enchiladas
forrige
Opskrift: Vegetar enchiladas
Mulligatawny med kylling (indisk karrysuppe)
næste
Opskrift: Mulligatawny med kylling (indisk karrysuppe)

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here