Ingredienser
-
1 kg små kartofler
-
4 æg
-
150 g grønkål, renset
-
1 fennikel
-
1 æble
-
1 rødløg
-
200 g tomater
-
0.5 glas stenfri oliven
-
2 ds. tun
-
Sennepsdressing
-
0.75 dl olivenolie
-
3 spsk. vand
-
3 spsk. cremefraiche
-
2 spsk. grov sennep
-
1 spsk. dijonsennep
-
1 spsk. æbleeddike
-
1 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Salade nicoise er oprindeligt en fyldig salat fra Nice, altså en ret fra det raffinerede sydfranske køkken.
Herhjemme består en salat nicoise (sådan staver vi det) ofte af romainesalat, tun på dåse eller frisk tun, kogte kartofler, hårdkogte æg, sorte oliven og en god, sennepsbaseret dressing.
Men hvem siger, at man ikke kan bruge den ultrasunde grønkål i stedet for grøn salat sammen med alle de andre lækre sager? Det er i dén grad en vinder, venner!
I tilgift snitter vi en fennikel og et æble helt fint på mandolinjernet (ellers skær så tyndt som muligt med en skarp kniv) for at tilføre den let tørre grønkål noget frisk, saftigt og sødt.
Vores sennepsdressing består af både grov sennep og dijonsennep, som giver henholdsvis en rund og en skarp sennepssmag. Hvis du kun har dijonsennep, går det sagtens an.
En kurvfuld hjemmebagte kuvertbrød eller baguettes passer fornemt til den gode madsalat. Eller prøv at servere tyrkiske fladbrød, der bare lige skal steges et par minutter på panden.
Ingredienser
1 kg små kartofler | |
4 æg | |
150 g grønkål, renset | |
1 fennikel | |
1 æble | |
1 rødløg | |
200 g tomater | |
0.5 glas stenfri oliven | |
2 ds. tun | |
Sennepsdressing |
|
0.75 dl olivenolie | |
3 spsk. vand | |
3 spsk. cremefraiche | |
2 spsk. grov sennep | |
1 spsk. dijonsennep | |
1 spsk. æbleeddike | |
1 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Sæt de små, halverede kartofler og æg over samtidig i letsaltet vand, der lige dækker |
2
Færdig
|
Når gryden er i kog, sætter du uret på 6 minutter |
3
Færdig
|
Efter 6 minutter slukker du for blusset, fisker æggene op og lader kartoflerne trække mindst 10 minutter i vandet |
4
Færdig
|
Læg den fintsnittede grønkål som basis i pænt fad |
5
Færdig
|
Snit fennikel og æble så tyndt som muligt (gerne på mandolinjern) og bland med grønkålen |
6
Færdig
|
Læg rødløg i tynde både, halverede tomater, oliven, tunstykker, kolde kartofler og halverede æg oven på salaten |
7
Færdig
|
Ryst dressingen sammen og hæld over salaten |