Ingredienser
-
2 spsk. olie
-
2 spsk. limesaft
-
0.5 tsk. salt
-
1 chili, finthakket
-
1 bananløg
-
100 g cherrytomater, grofthakket
-
1 bdt. koriander, grofthakket
-
2 avocadoer, i grove stykker
-
Et par ord om vores opskrift
Holder du af en god guacamole som dip? Så vil du elske denne nemme, hurtige, grove guacamole-salat som tilbehør til kød, fisk, vegetarretter – alt! Mums, hvor smager den godt.
Læs mere om grov guacamole-salat efter opskriften.
Ingredienser
2 spsk. olie | |
2 spsk. limesaft | |
0.5 tsk. salt | |
1 chili, finthakket | |
1 bananløg | |
100 g cherrytomater, grofthakket | |
1 bdt. koriander, grofthakket | |
2 avocadoer, i grove stykker | |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør olie, lime, salt og chili sammen til en dressing |
2
Færdig
|
Vend løg, tomater og koriander i dressingen |
3
Færdig
|
Halvér avocadoerne, fjern sten og snit kødet i firkanter ned til skallen |
4
Færdig
|
Vrid de halve avocadoer på vrangen og pres avocadotern ned til den øvrige salat |
5
Færdig
|
Vend avocado forsigtigt i salaten |
Mere om grov guacamole-salat
Den mexicanske guacamole rangerer blandt verdens mest populære dips. Og undskyld, hvad er egentlig lækrere end at dyppe sprøde tortillachips i en god guacamole?
Men tænk, hvis du nu undlader at mose avocadoen og i stedet snitter den i tern… Så står du pludselig med en af verdens lækreste salater. En salat, du kan bruge som tilbehør til ALT – stegt kød, stegt fisk, vegetarretter eller som frokostsalat.
Smagen af den grove guacamole-salat er frisk og behagelig. Vi har helt bevidst fravalgt hvidløg, spidskommen og store stykker forårsløg, som ellers kunne være en mulighed at putte i – netop for at bevare den lette mundfornemmelse.
Spørgsmålet er selvfølgelig, hvor meget chili du og dine gæster orker? Husk i hvert fald at skrabe kernerne og de hvide hinder ud af chilien, inden du hakker den (eller tilsæt ½ tsk. cayennepeber i stedet).
Bananløg kan erstattes af et par skalotteløg eller et lille rødløg. Men sørg for, at løget er finthakket, så det ikke stjæler smagen fra avocadoerne.
Avocadostykkerne vender du i salaten til sidst, så de ikke når at blive brune, før de er blandet med den øvrige salat. Du kan let lave pæne avocadotern ved at snitte firkanter ned i de halverede avocadoer – snit forsigtigt, så du ikke skærer igennem skallen. Bagefter vrider du skallerne på vrangen, og så er de nydelige tern lige til at presse ned i salaten.
Den grove guacamole-salat kan sagtens holde sig på køl et par timer før servering. Hvis salaten ikke skal spises med det samme, så læg avocadostenene ned midt i salaten – de hjælper med til, at avocadoen ikke oxiderer og bliver brun.