Ingredienser
-
Dressing
-
1 lime, saften
-
2 spsk. olie
-
2 spsk. fiskesovs
-
15 g ingefær, revet
-
1 fed hvidløg, knust
-
1 chili, finthakket
-
1 tsk. sukker
-
Salat
-
2 avocadoer
-
2 stængler blegselleri
-
1 æble
-
1 rødløg
-
1 bdt. koriander
Et par ord om vores opskrift
Avocadoer smager så ufatteligt godt og er så lækre i konsistensen, at man bare har lyst til at spise dem tre gange om dagen. Oven i købet er det en supersund frugt (frugt, ja, ikke grøntsag), der gør en masse godt for vores helbred, så hvorfor ikke bare gå amok i dem? Joeh, altså… avocadodyrkning og -transport er desværre en af de store klimasyndere, så du må altså ikke spise for mange af dem, hvis du vil passe på vores gamle, kære klode.
Se også avocadomadder til brunch.
Men lige nu og her får du opskriften på en salat, der vil gøre dig endnu mere afhængig af de syndige avocadoer. Den let syrlige dressing er inspireret af thaikøkkenet og indeholder blandt andet ingefær, hvidløg, chili og lime – tal lige om sundhed! Æbler giver salaten sødme, rødløg og blegselleri giver knas. Det er en ren vinder.
Du kan spise thailandsk avocadosalat som tilbehør til alle retter eller som selvstændig frokostsalat. Og ja, salaten er vegetarisk, men ikke helt vegansk, fordi der er fiskesovs i. Veganere kan skifte fiskesovsen ud med 1 tsk. salt og 2 spsk. vand.
Ingredienser
Dressing |
|
1 lime, saften | |
2 spsk. olie | |
2 spsk. fiskesovs | |
15 g ingefær, revet | |
1 fed hvidløg, knust | |
1 chili, finthakket | |
1 tsk. sukker | |
Salat |
|
2 avocadoer | |
2 stængler blegselleri | |
1 æble | |
1 rødløg | |
1 bdt. koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør ingredienser til dressingen sammen i en praktisk skål |
2
Færdig
|
Snit grøntsager og æble ned i dressingen og rør rundt |
3
Færdig
|
Hak det meste af korianderen ned i salaten - gem lidt til pynt |
4
Færdig
|
Salaten kan serveres straks eller stå en halv time |