Ingredienser
-
Sennepsdressing
-
3 spsk. olie
-
2 spsk æbleeddike
-
1 spsk. dijonsennep
-
2 fed hvidløg, knust
-
0.5 tsk. salt
-
Peber
-
Avocadosalat
-
3 avocadoer, i grove tern
-
3 skalotteløg, finthakket
-
1 stor fennikel, grofthakket
-
300 g cherrytomater, halveret
Et par ord om vores opskrift
Avocado smager jo godt i alle sammenhænge og er desuden en forrygende sund spise. Desværre er avocado ikke det mest bæredygtige, vi kan proppe os med, så vi må nøjes med at nyde den grønne delikatesse med ujævne mellemrum.
En avocadosalat er per definition en himmerigsmundfuld med sit indhold af bløde, velsmagende avocadostykker. Skær gerne stykkerne store, så smagen og teksturen kommer til sin fulde ret.
Som modspil til den lidt fade avocadosmag skal der naturligvis syre i en form. Her er en skarp sennepsdressing perfekt. Den sprøde fennikel med sin delikate anissmag står også fint til avocado – sprødt møder blødt, frisk møder blidt.
Avocadosalat kan snildt spises som et selvstændigt måltid – fx som frokostsalat – men egner sig også perfekt som tilbehør til al slags stegt fisk og kød.
Ingredienser
Sennepsdressing |
|
3 spsk. olie | |
2 spsk æbleeddike | |
1 spsk. dijonsennep | |
2 fed hvidløg, knust | |
0.5 tsk. salt | |
Peber | |
Avocadosalat |
|
3 avocadoer, i grove tern | |
3 skalotteløg, finthakket | |
1 stor fennikel, grofthakket | |
300 g cherrytomater, halveret |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør først dressingen i bunden af serveringsskålen |
2
Færdig
|
Vend grøntsagerne i dressingen |
3
Færdig
|
Lad trække 10 minutter før servering |