Ingredienser
-
10 g gær
-
1 dl surdej
-
3.5 dl vand
-
250 g grahamsmel
-
250 g hvedemel
-
1 dl knækkede hvedekerner
-
1 dl solsikkekerner
-
1 dl græskarfrø
-
1 tsk. salt
-
1 tsk. sukker
-
Havregryn
Et par ord om vores opskrift
Surdej giver brød og boller både smag og hæveevne. En af Danmarks bedste til dén kunst, er Claus Meyer, så vi tyvstjæler hans opskrift på surdej og videregiver med behørig ydmyghed.
- 1 dl hvedemel
- 1 dl grahamsmel
- 1 dl rugmel
- 3 dl vand
Rør mel og vand sammen. Opbevar i en plasticbøtte med låg til – men uden låget på. Lad surdejen stå i 4 dage ved stuetemperatur. Nu skulle dejen gerne være syrlig og flydende og klar til brug. Ellers lad den stå 1-2 dage mere.
PS. Surdej skal opfriskes med jævne mellemrum. Dén proces kan du let google dig til. I denne opskrift fokuserer vi kun på at få dig i gang. I øvrigt sælger mange bagere en færdig surdej, klar til brug.
Ingredienser
10 g gær | |
1 dl surdej | |
3.5 dl vand | |
250 g grahamsmel | |
250 g hvedemel | |
1 dl knækkede hvedekerner | |
1 dl solsikkekerner | |
1 dl græskarfrø | |
1 tsk. salt | |
1 tsk. sukker | |
Havregryn |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør gær ud i vand og surdej |
2
Færdig
|
Hæld mel og kerner i, dernæst salt og sukker |
3
Færdig
|
Ælt godt igennem, jo mere, jo bedre |
4
Færdig
|
Stil til hævning 1 time |
5
Færdig
|
Form til 8 boller |
6
Færdig
|
Pensl med vand og drys med havregryn |
7
Færdig
|
Lad bollerne efterhæve 30 minutter |
8
Færdig
|
Bag 20 minutter i en 225 grader varm ovn |