Opskrift: Koldhævede hampeboller (røremaskine)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Surdej
1 dl hvedemel
1 dl grahamsmel
1 dl rugmel
3 dl vand
Hoveddej
6 dl vand
0.5 dl surdej
5 g gær
1 spsk. salt
1 tsk. honning
50 g hampefrø
300 g ølandshvede
300 g hvedemel

Opskrift: Koldhævede hampeboller (røremaskine)

med ølandshvede og hampefrø

Hampefrø giver sundt knas i morgenbollen

Ingredienser

  • Surdej

  • Hoveddej

Et par ord om vores opskrift

Del

Helt ærligt; da vi åbnede posen med hampefrø, bredte sig en duft i køkkenet som af frisk pot (cannabis, marijuana, ‘græs’ eller hvad du kalder det). Skulle vi nu blive skæve af at spise boller?

Bare rolig, hampefrø indeholder ikke THC, som er det aktive stof i pot. Det stof, som man kan blive skæv af, og som virker medicinsk smertelindrende. Øv, tænker du måske.

Hampefrø er til gengæld en slags superfood på alle andre områder. Fyldt med proteiner, omega 3- og 6-fedtsyrer, magnesium, jern, zink mv. Hampefrø er mættende, slankende, kolesterol- og blodtrykssænkende, inflammationshæmmende og meget mere. Faktisk er hampefrø en fødevare, vi burde spise meget mere af. kilde

I vores gode, koldhævede boller æltet på røremaskine er hampefrø en velkommen erstatning for fx chiafrø eller havregryn. De store frø giver et rart knas i bollen, og smagen er let tør, næsten som duften af frisk tovværk. Meget reb er netop fremstillet af hamp.

Der findes også hampemel, men vi nøjes med et ordentligt drys hampefrø, som falder naturligt ind i det øvrige indhold af ølandshvede (fuldkorn) og almindelig hvede.

Foruden en smule gær skal du bruge surdej i opskriften. Den kan du enten købe færdiglavet eller lave selv. Vi viderebringer Claus Meyers opskrift på en effektiv surdej, som kræver 4 dages gæring ved stuetemperatur, før den er klar.

Du kan bruge disse let grove boller både til morgenmad, frokost og som kuvertbrød til aftensmaden. Hampefrø kan du i øvrigt bruge som drys på salater, morgenmad, smoothies og en masse andre ting.

Denne portion giver dig 12-14 let knasende hampeboller.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Surdej

Rør mel og vand sammen. Opbevar i en plasticbøtte uden låg på. Lad surdejen stå 4 dage ved stuetemperatur. Nu er dejen forhåbentlig syrlig, let flydende og klar til brug. Ellers lad den stå 1-2 dage mere.

2
Færdig

Hoveddej

Rør vand, surdej og gær sammen

3
Færdig

Hæld de øvrige ingredienser i, i denne rækkefølge

4
Færdig

Ælt 1 minut ved lav hastighed

5
Færdig

Ælt 5-10 minutter ved højeste hastighed - dejen skal slippe skålens sider og hænge i en fugtig klump på dejkrogen

6
Færdig

Prøv glutentesten: Tag en lille klat dej mellem fingrene og hiv i den - den skal kunne strækkes langt ud og blive næsten gennemsigtigt tynd - ellers ælt et par minutter mere

7
Færdig

Lad dejen hæve overdækket mindst 8 timer i køleskabet, gerne længere tid

8
Færdig

Lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur - dejen er nu fugtig og sej og skal hverken hæve eller æltes mere

9
Færdig

Tænd i mellemtiden for ovnen på 235 grader og lad bagepladen varme med

10
Færdig

Brug 2 skeer til at løfte klumper af dej over på bagepapir - der skal blive i alt 12-14 boller

11
Færdig

Løft nu bagepapiret over på den glohede bageplade (måske ved hjælp af et spækkebræt?)

12
Færdig

Bag 15 minutter på næstnederste rille

13
Færdig

Bag 5 minutter på næstøverste rille

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 800 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Sommerlig kartoffelomelet
forrige
Opskrift: Sommerlig kartoffelomelet
Opskrift: Fyldte hjerter i flødesovs
næste
Opskrift: Fyldte hjerter i flødesovs
Opskrift: Sommerlig kartoffelomelet
forrige
Opskrift: Sommerlig kartoffelomelet
Opskrift: Fyldte hjerter i flødesovs
næste
Opskrift: Fyldte hjerter i flødesovs