Opskrift: Koldhævede boller på surdej
- ølandshvede og boghvedeflager

0 0
Opskrift: Koldhævede boller på surdej

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Surdej
1 dl hvedemel
1 dl grahamsmel
1 dl rugmel
3 dl vand
Hoveddej
6 dl vand
0.5 dl surdej
5 g gær
1 spsk. salt
50 g boghvedeflager
300 g fuldkorns ølandshvedemel
300 g hvedemel
Desuden
Olivenolie til pensling

Luftige professionelle boller æltet med røremaskine

Ingredienser

  • Surdej

  • Hoveddej

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Det er sådan her, boller skal smage og se ud! Flot, sprød skorpe – luftig, saftig krumme – god smag af sødt korn med en anelse syre fra surdejen.

Du kan sagtens lave disse boller ved at røre dejen i hånden, og de kommer helt sikkert til at smage dejligt. Men med en røremaskine opnår du den seje krumme og det luftige indre, som kendetegner virkelig godt brød bagt af professionelle.

Økologisk fuldkorns ølandshvedemel giver rustikke, saftige boller og udvikler en mild sødme i smagen, når det får lov til at koldhæve natten over i køleskabet.

Boghvede er egentlig en art frø, ikke en kornsort, der mætter godt og stabiliserer såvel blodsukker som kolesterol. Vi bør helt sikkert spise noget mere boghvede.

Surdejen kan du købe færdig hos gode bagere eller bestille på nettet. Vi viderebringer mesterbageren Meyers opskrift på en god surdej, som kræver, at du starter 4 dage, før hoveddejen skal røres.

Uanset om du bruger røremaskine eller håndkraft, er disse dejlige boller lette at lave. De kræver bare lidt tid. Denne portion giver 12-14 pæne boller.

Du kan bruge disse boller både til morgenmad og brunch, som frokostboller og som kuvertbrød til middagen.

Ingredienser

Antal personer:
Surdej
1 dl hvedemel
1 dl grahamsmel
1 dl rugmel
3 dl vand
Hoveddej
6 dl vand
0.5 dl surdej
5 g gær
1 spsk. salt
50 g boghvedeflager
300 g fuldkorns ølandshvedemel
300 g hvedemel
Desuden
Olivenolie til pensling
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Surdej

Rør mel og vand sammen. Opbevar i en plasticbøtte uden låg på. Lad surdejen stå 4 dage ved stuetemperatur. Nu er dejen forhåbentlig syrlig, let flydende og klar til brug. Ellers lad den stå 1-2 dage mere.

2
Færdig

Hoveddej

Rør vand, surdej og gær sammen

3
Færdig

Hæld de øvrige ingredienser i, i denne rækkefølge

4
Færdig

Ælt 1 minut ved lav hastighed

5
Færdig

Ælt 5-10 minutter ved højeste hastighed - dejen skal slippe skålens sider og hænge i en fugtig klump på dejkrogen

6
Færdig

Prøv glutentesten: Tag en lille klat dej mellem fingrene og hiv i den - den skal kunne strækkes langt ud og blive næsten gennemsigtigt tynd - ellers ælt et par minutter mere

7
Færdig

Lad dejen hæve overdækket mindst 8 timer i køleskabet, gerne længere tid

8
Færdig

Lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur - dejen er nu fugtig og sej og skal hverken hæve eller æltes mere

9
Færdig

Tænd i mellemtiden for ovnen på 235 grader og lad bagepladen varme med

10
Færdig

Brug 2 skeer til at løfte klumper af dej over på bagepapir - der skal blive i alt 12-14 boller

11
Færdig

Løft nu bagepapiret over på den glohede bageplade (måske ved hjælp af et spækkebræt?)

12
Færdig

Bag bollerne 25 minutter midt i ovnen

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Rødvinsmarineret cote de boeuf på grill
forrige
Opskrift: Rødvinsmarineret cote de boeuf på grill
Opskrift: Sommersalat med kylling og chilimayo
næste
Opskrift: Sommersalat med kylling og chilimayo
Opskrift: Rødvinsmarineret cote de boeuf på grill
forrige
Opskrift: Rødvinsmarineret cote de boeuf på grill
Opskrift: Sommersalat med kylling og chilimayo
næste
Opskrift: Sommersalat med kylling og chilimayo

Tilføj Din Kommentar