Opskrift: Grovboller med surdej
- og 3 slags kerner

0 0
Opskrift: Grovboller med surdej

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
10 g gær
1 dl surdej
3.5 dl vand
250 g grahamsmel
250 g hvedemel
1 dl knækkede hvedekerner
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarfrø
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
Havregryn

Boller bagt med surdej bliver bare lidt bedre end andre gode boller – prøv det

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Surdej giver brød og boller både smag og hæveevne. En af Danmarks bedste til dén kunst, er Claus Meyer, så vi tyvstjæler hans opskrift på surdej og videregiver med behørig ydmyghed.

  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl grahamsmel
  • 1 dl rugmel
  • 3 dl vand

Rør mel og vand sammen. Opbevar i en plasticbøtte med låg til – men uden låget på. Lad surdejen stå i 4 dage ved stuetemperatur. Nu skulle dejen gerne være syrlig og flydende og klar til brug. Ellers lad den stå 1-2 dage mere.

PS. Surdej skal opfriskes med jævne mellemrum. Dén proces kan du let google dig til. I denne opskrift fokuserer vi kun på at få dig i gang. I øvrigt sælger mange bagere en færdig surdej, klar til brug.

Ingredienser

Antal personer:
10 g gær
1 dl surdej
3.5 dl vand
250 g grahamsmel
250 g hvedemel
1 dl knækkede hvedekerner
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarfrø
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
Havregryn
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Rør gær ud i vand og surdej

2
Færdig

Hæld mel og kerner i, dernæst salt og sukker

3
Færdig

Ælt godt igennem, jo mere, jo bedre

4
Færdig

Stil til hævning 1 time

5
Færdig

Form til 8 boller

6
Færdig

Pensl med vand og drys med havregryn

7
Færdig

Lad bollerne efterhæve 30 minutter

8
Færdig

Bag 20 minutter i en 225 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Lynstegt kyllingefilet thaistyle
forrige
Opskrift: Lynstegt kyllingefilet med østerssovs
Opskrift: Enkel og perfekt rødgrød
næste
Opskrift: Enkel og perfekt rødgrød
Opskrift: Lynstegt kyllingefilet thaistyle
forrige
Opskrift: Lynstegt kyllingefilet med østerssovs
Opskrift: Enkel og perfekt rødgrød
næste
Opskrift: Enkel og perfekt rødgrød

Tilføj Din Kommentar