Ingredienser
-
30 g ingefær
-
3 fed hvidløg
-
1 chili, uden kerner
-
6 spsk. olie
-
600 g kyllingefilet
-
4 stængler blegselleri
-
4 gulerødder
-
1 rødløg
-
1 rød peberfrugt
-
250 g sukkerærter
-
0.75 dl østerssovs
-
0.5 lime, saften
-
1.5 tsk. salt
-
1 bdt. koriander
Et par ord om vores opskrift
Lynstegt kyllingefilet thaistyle smager vitterlig som at spise en af de lækre retter, som bliver serveret på de små restauranter i Bangkok og ved de thailandske strande.
Hvis du ikke allerede har østerssovs (oyster sauce) i dit køkken, så anskaf en flaske. Enten i supermarkedet eller i en asiatisk madbutik. Det er en lækker, lidt salt, tyktflydende sovs, som gør megen thaimad meget mere mumset.
Servér den gloende hede lynstegte kylling med ris eller nudler.
Ingredienser
| 30 g ingefær | |
| 3 fed hvidløg | |
| 1 chili, uden kerner | |
| 6 spsk. olie | |
| 600 g kyllingefilet | |
| 4 stængler blegselleri | |
| 4 gulerødder | |
| 1 rødløg | |
| 1 rød peberfrugt | |
| 250 g sukkerærter | |
| 0.75 dl østerssovs | |
| 0.5 lime, saften | |
| 1.5 tsk. salt | |
| 1 bdt. koriander |
Sådan gør du
|
1
Færdig
|
Forbered alle ingredienser, før du påbegynder stegningen |
|
2
Færdig
|
Hak ingefær, hvidløg og chili fint - skær kyllingen i tynde strimler og grøntsagerne i tynde stave |
|
3
Færdig
|
Steg ingefær, hvidløg og chili 2 minutter i halvdelen af olien ved middelhøj varme |
|
4
Færdig
|
Tilsæt kyllingestrimlerne, steg dem møre og sæt til side |
|
5
Færdig
|
Steg grøntsagerne 4-5 minutter ved høj varme i den anden halvdel af olien |
|
6
Færdig
|
Tilsæt kylling, østerssovs, lime og salt og steg med 1 minuts tid |
|
7
Færdig
|
Drys med hakket koriander og servér straks |



