Ingredienser
-
1 portion burgerboller
-
4 spsk. olie
-
400 g halloumi
-
4 store tomater
-
2 rødløg
-
Agurkesalat
-
1 agurk
-
0.25 dl lagereddike
-
3 tsk. sukker
-
1 tsk. salt
-
Persillepesto
-
1 bdt. persille
-
1 fed hvidløg
-
25 g mandler
-
3 spsk. olie
-
2 spsk. citronsaft
-
1 spsk. vand
-
1 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
Halloumi er en tør og lidt salt ost fremstillet af gede- og fåremælk. Osten har høj smeltetolerance, så den kan både steges og grilles uden at gå i opløsning.
Med sin salte smag og høje proteinindhold er halloumi en ideel erstatning for kød og er derfor meget brugt som ‘bøf’ i vegetarburgere. Halloumi spises i stor stil overalt i Mellemøsten, Grækenland og naturligvis på Cypern, hvor osten oprindeligt stammer fra. Cyprioter nyder ofte et stykke vandmelon sammen med deres uundværlige halloumi i de varme måneder.
Tænk på, hvordan du bedst kan lide din favoritburger og lav dén: Bøffen erstatter du bare med en skive stegt halloumi.
Vi foreslår en traditionel burger med løg, tomat og (en nem) agurkesalat. Men i stedet for mayo eller ketchup smører vi burgerbollerne med en lækker, sund og kraftfuld persillepesto. Det giver masser af smag og vitaminer, så den normalt så usunde fastfood forvandles til et virkelig sundt måltid.
Burgerbollerne bager vi selv efter denne opskrift, som måske er Danmarks bedste. Du får 8 små, luftige burgerboller ud af denne portion, så hvis du skal bespise en flok grovsultne fodboldspillere, må du nok doble portionen op.
Ingredienser
1 portion burgerboller | |
4 spsk. olie | |
400 g halloumi | |
4 store tomater | |
2 rødløg | |
Agurkesalat |
|
1 agurk | |
0.25 dl lagereddike | |
3 tsk. sukker | |
1 tsk. salt | |
Persillepesto |
|
1 bdt. persille | |
1 fed hvidløg | |
25 g mandler | |
3 spsk. olie | |
2 spsk. citronsaft | |
1 spsk. vand | |
1 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
AgurkesalatRiv agurken på slidsen af dit rivejern eller skær i tynde skiver |
2
Færdig
|
Læg skiverne i frysepose og fyld eddike, sukker og salt ved |
3
Færdig
|
Ryst posen grundigt og vent 30 minutter |
4
Færdig
|
Hæld vandet fra og servér |
5
Færdig
|
PersillepestoKør alle ingredienser til pestoen på foodprocessoren |
6
Færdig
|
BurgerenSkær halloumistykket ud i det ønskede antal ’bøffer’ |
7
Færdig
|
Steg hurtigt i olien på en hed pande, så osten når at tage farve |
8
Færdig
|
Lun bollerne, smør underen med persillepesto, så halloumi, så grøntsager, så overen med et lag persillepesto til sidst |