Opskrift: Halloumi burger med persillepesto
- løg, tomat og agurkesalat

0 0
Opskrift: Halloumi burger med persillepesto

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 portion burgerboller
4 spsk. olie
400 g halloumi
4 store tomater
2 rødløg
Agurkesalat
1 agurk
0.25 dl lagereddike
3 tsk. sukker
1 tsk. salt
Persillepesto
1 bdt. persille
1 fed hvidløg
25 g mandler
3 spsk. olie
2 spsk. citronsaft
1 spsk. vand
1 tsk. salt
Peber

Vegetarburger med masser af smag og vitaminer

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Agurkesalat

  • Persillepesto

Et par ord om vores opskrift

Del

Halloumi er en tør og lidt salt ost fremstillet af gede- og fåremælk. Osten har høj smeltetolerance, så den kan både steges og grilles uden at gå i opløsning.

Med sin salte smag og høje proteinindhold er halloumi en ideel erstatning for kød og er derfor meget brugt som ‘bøf’ i vegetarburgere. Halloumi spises i stor stil overalt i Mellemøsten, Grækenland og naturligvis på Cypern, hvor osten oprindeligt stammer fra. Cyprioter nyder ofte et stykke vandmelon sammen med deres uundværlige halloumi i de varme måneder.

Tænk på, hvordan du bedst kan lide din favoritburger og lav dén: Bøffen erstatter du bare med en skive stegt halloumi.

Vi foreslår en traditionel burger med løg, tomat og (en nem) agurkesalat. Men i stedet for mayo eller ketchup smører vi burgerbollerne med en lækker, sund og kraftfuld persillepesto. Det giver masser af smag og vitaminer, så den normalt så usunde fastfood forvandles til et virkelig sundt måltid.

Burgerbollerne bager vi selv efter denne opskrift, som måske er Danmarks bedste. Du får 8 små, luftige burgerboller ud af denne portion, så hvis du skal bespise en flok grovsultne fodboldspillere, må du nok doble portionen op.

Ingredienser

Antal personer:
1 portion burgerboller
4 spsk. olie
400 g halloumi
4 store tomater
2 rødløg
Agurkesalat
1 agurk
0.25 dl lagereddike
3 tsk. sukker
1 tsk. salt
Persillepesto
1 bdt. persille
1 fed hvidløg
25 g mandler
3 spsk. olie
2 spsk. citronsaft
1 spsk. vand
1 tsk. salt
Peber
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Agurkesalat

Riv agurken på slidsen af dit rivejern eller skær i tynde skiver

2
Færdig

Læg skiverne i frysepose og fyld eddike, sukker og salt ved

3
Færdig

Ryst posen grundigt og vent 30 minutter

4
Færdig

Hæld vandet fra og servér

5
Færdig

Persillepesto

Kør alle ingredienser til pestoen på foodprocessoren

6
Færdig

Burgeren

Skær halloumistykket ud i det ønskede antal ’bøffer’

7
Færdig

Steg hurtigt i olien på en hed pande, så osten når at tage farve

8
Færdig

Lun bollerne, smør underen med persillepesto, så halloumi, så grøntsager, så overen med et lag persillepesto til sidst

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hurtig vegansk misosuppe
forrige
Opskrift: Hurtig vegansk misosuppe
Opskrift: 15 perfekte scones på 30 minutter
næste
Opskrift: 15 perfekte scones på 30 minutter
Opskrift: Hurtig vegansk misosuppe
forrige
Opskrift: Hurtig vegansk misosuppe
Opskrift: 15 perfekte scones på 30 minutter
næste
Opskrift: 15 perfekte scones på 30 minutter

Tilføj Din Kommentar