Ingredienser
-
280 g mel
-
45 g sukker
-
2 tsk. bagepulver
-
0.5 tsk. salt
-
2 dl græsk yoghurt
-
80 g koldt smør
Et par ord om vores opskrift
Den københavnske bagerkæde Reinh van Hauen fremstiller nogle af Danmarks bedste og mest kendte scones. Denne opskrift er stærkt inspireret af van Hauen, men varierer på to punkter: Vi har udskiftet kærnemælk med græsk yoghurt, og vi pensler vores scones med smeltet smør før bagningen. Det sikrer sprødhed og dejlig smørsmag.
Scones er en gammel britisk opfindelse, hvor man som udgangspunkt laver dejen af hvedemel, sukker, smør, bagepulver og et par andre ingredienser.
I Storbritannien serveres scones ofte med clotted cream og syltetøj eller lemoncurd. Vi foreslår at erstatte det engelske mælkefedt med flødeskum eller en god cremefraiche. Eller bare smør. Et lag af det syrligt-søde lemoncurd er til gengæld en virkelig god idé.
Hov, glemte vi, at der naturligvis altid skal drikkes a nice cup of tea til et fad scones? Hvis du insisterer på kaffe, går det nok også – vi sladrer ikke.
Det er nærmest ubegribeligt nemt at bage scones. 6 ingredienser æltes lynhurtigt sammen, stikkes ud til cirkler med et glas og får 12 minutter i ovnen. Det tager en halv time, så står du med en pladefuld perfekte scones.
Denne opskrift er på de almindelige scones uden dikkedarer. De er let søde, let salte, let sprøde og smager dejligt af smør. Du kan tilføje en håndfuld rosiner eller 2-3 spsk. chocolate chips, så får du rosinscones eller chokoladescones.
Ingredienser
280 g mel | |
45 g sukker | |
2 tsk. bagepulver | |
0.5 tsk. salt | |
2 dl græsk yoghurt | |
80 g koldt smør |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld alle ingredienser sammen i en skål |
2
Færdig
|
Brug fingrene til lynhurtigt at mose smør og de andre ting sammen til en løs, fugtig dej |
3
Færdig
|
Mas dejen ud på køkkenbordet til en plade på ca. 2 cm tykkelse - det klistrer lidt |
4
Færdig
|
Stik cirkler ud af dejen med et glas på ca. 5-6 cm i diameter |
5
Færdig
|
Placér de fugtige dejcirkler på et stykke bagepapir |
6
Færdig
|
Pensl med en smule smeltet smør |
7
Færdig
|
Bag ca. 12 minutter i den øverste halvdel af en 220 grader varm ovn |
8
Færdig
|
De færdige scones skal være let lysebrune - køl af på en bagerist |