• Forside
  • Kage
  • Opskrift: 15 perfekte scones på 30 minutter

Opskrift: 15 perfekte scones på 30 minutter
- med yoghurt og smør

Opskrift: 15 perfekte scones på 30 minutter

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
280 g mel
45 g sukker
2 tsk. bagepulver
0.5 tsk. salt
2 dl græsk yoghurt
80 g koldt smør

Måske er det her verdens nemmeste opskrift på scones…

Tilhører:
  • Billig mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Den københavnske bagerkæde Reinh van Hauen fremstiller nogle af Danmarks bedste og mest kendte scones. Denne opskrift er stærkt inspireret af van Hauen, men varierer på to punkter: Vi har udskiftet kærnemælk med græsk yoghurt, og vi pensler vores scones med smeltet smør før bagningen. Det sikrer sprødhed og dejlig smørsmag.

Scones er en gammel britisk opfindelse, hvor man som udgangspunkt laver dejen af hvedemel, sukker, smør, bagepulver og et par andre ingredienser.

I Storbritannien serveres scones ofte med clotted cream og syltetøj eller lemoncurd. Vi foreslår at erstatte det engelske mælkefedt med flødeskum eller en god cremefraiche. Eller bare smør. Et lag af det syrligt-søde lemoncurd er til gengæld en virkelig god idé.

Hov, glemte vi, at der naturligvis altid skal drikkes a nice cup of tea til et fad scones? Hvis du insisterer på kaffe, går det nok også – vi sladrer ikke.

Det er nærmest ubegribeligt nemt at bage scones. 6 ingredienser æltes lynhurtigt sammen, stikkes ud til cirkler med et glas og får 12 minutter i ovnen. Det tager en halv time, så står du med en pladefuld perfekte scones.

Denne opskrift er på de almindelige scones uden dikkedarer. De er let søde, let salte, let sprøde og smager dejligt af smør. Du kan tilføje en håndfuld rosiner eller 2-3 spsk. chocolate chips, så får du rosinscones eller chokoladescones.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Hæld alle ingredienser sammen i en skål

2
Færdig

Brug fingrene til lynhurtigt at mose smør og de andre ting sammen til en løs, fugtig dej

3
Færdig

Mas dejen ud på køkkenbordet til en plade på ca. 2 cm tykkelse - det klistrer lidt

4
Færdig

Stik cirkler ud af dejen med et glas på ca. 5-6 cm i diameter

5
Færdig

Placér de fugtige dejcirkler på et stykke bagepapir

6
Færdig

Pensl med en smule smeltet smør

7
Færdig

Bag ca. 12 minutter i den øverste halvdel af en 220 grader varm ovn

8
Færdig

De færdige scones skal være let lysebrune - køl af på en bagerist

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.200 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Halloumi burger med persillepesto
forrige
Opskrift: Halloumi burger med persillepesto
Opskrift: Gado gado - indonesisk madsalat
næste
Opskrift: Gado gado – indonesisk madsalat
Opskrift: Halloumi burger med persillepesto
forrige
Opskrift: Halloumi burger med persillepesto
Opskrift: Gado gado - indonesisk madsalat
næste
Opskrift: Gado gado – indonesisk madsalat

Tilføj Din Kommentar