Opskrift: Hurtig vegansk misosuppe
med tofu, bønnespirer og koriander

0 0
Opskrift: Hurtig vegansk misosuppe

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Fyld
100 g fast tofu
1 bdt. koriander
1 bdt. forårsløg
0.25 spidskål
1 chili
2 gulerødder
1 bk. bønnespirer
Suppe
1 l vand
4 spsk. miso
2 spsk. soya
2 spsk. limesaft
10 g ingefær, revet
1 fed hvidløg, revet
1 tsk. sukker

Japansk favorit: Lækker og sund forret på 20 minutter

Ingredienser

  • Fyld

  • Suppe

Et par ord om vores opskrift

Del

Misosuppe er den perfekte forret året rundt, undtagen måske i de varmeste sommermåneder. Misosuppe smager nemlig enormt godt, den er vildt sund, og så tager den højst 20 minutter at lave.

I Japan, hvor mange mennesker rask væk lever, til de er over 100 år, er misosuppe en uundværlig del af den daglige kost.

Selve suppen er baseret på den japanske pasta miso, der fremstilles af fermenterede soyabønner. Miso har en fyldig, salt smag, som alle mennesker kan lide, og konsistensen er tyk og let grynet. Pastaen er spækket med protein plus vitaminerne B2 og E, så veganere (og alle andre) vil have stor glæde af miso i deres kostplaner. Miso fås i asiatiske forretninger og velassorterede supermarkeder.

Som fyld i suppen kan du bruge alle dine favoritgrøntsager. Du skal imidlertid huske at snitte grøntsagerne fint, da de ikke skal koges med, men blot overhældes med den skoldhede suppe.

Vi foreslår typiske asiatiske ingredienser som koriander, forårsløg og bønnespirer. For at give suppen lidt fylde og fibre suppleres med fintsnittet spidskål og revet gulerod.

Og nu deler vandene sig. Skal misosuppen være en vegansk ret, er tofu den helt rigtige form for ‘kød’ – fremstillet af soyabønner, fyldt med proteiner og blottet for kolesterol. Men du kan også sagtens putte dampet kylling, rejer eller et smilende æg i suppen.

Vil du servere misosuppe som en mere mættende hovedret, så kog en grydefuld nudler og bland i suppen til sidst.

Ingredienser

Antal personer:
Fyld
100 g fast tofu
1 bdt. koriander
1 bdt. forårsløg
0.25 spidskål
1 chili
2 gulerødder
1 bk. bønnespirer
Suppe
1 l vand
4 spsk. miso
2 spsk. soya
2 spsk. limesaft
10 g ingefær, revet
1 fed hvidløg, revet
1 tsk. sukker
4 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Start med fyldet: Skær tofu i små tern, snit koriander, forårsløg, spidskål og chili fint, riv gulerødderne og skyl bønnespirerne

2
Færdig

Fordel fyldet i små spiseskåle

3
Færdig

Kog vandet, rør de øvrige ingredienser til suppe i, varm lynhurtigt igennem (misoen må ikke koge, hvis dens sunde egenskaber skal bevares)

4
Færdig

Hæld den skoldhede suppe over fyldet i skålene og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Mild og rund peberrodscreme
forrige
Opskrift: Mild og rund peberrodscreme
Opskrift: Halloumi burger med persillepesto
næste
Opskrift: Halloumi burger med persillepesto
Opskrift: Mild og rund peberrodscreme
forrige
Opskrift: Mild og rund peberrodscreme
Opskrift: Halloumi burger med persillepesto
næste
Opskrift: Halloumi burger med persillepesto

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here