Ingredienser
-
Fyld
-
100 g fast tofu
-
1 bdt. koriander
-
1 bdt. forårsløg
-
0.25 spidskål
-
1 chili
-
2 gulerødder
-
1 bk. bønnespirer
-
Suppe
-
1 l vand
-
4 spsk. miso
-
2 spsk. soya
-
2 spsk. limesaft
-
10 g ingefær, revet
-
1 fed hvidløg, revet
-
1 tsk. sukker
Et par ord om vores opskrift
Misosuppe er den perfekte forret året rundt, undtagen måske i de varmeste sommermåneder. Misosuppe smager nemlig enormt godt, den er vildt sund, og så tager den højst 20 minutter at lave.
I Japan, hvor mange mennesker rask væk lever, til de er over 100 år, er misosuppe en uundværlig del af den daglige kost.
Selve suppen er baseret på den japanske pasta miso, der fremstilles af fermenterede soyabønner. Miso har en fyldig, salt smag, som alle mennesker kan lide, og konsistensen er tyk og let grynet. Pastaen er spækket med protein plus vitaminerne B2 og E, så veganere (og alle andre) vil have stor glæde af miso i deres kostplaner. Miso fås i asiatiske forretninger og velassorterede supermarkeder.
Som fyld i suppen kan du bruge alle dine favoritgrøntsager. Du skal imidlertid huske at snitte grøntsagerne fint, da de ikke skal koges med, men blot overhældes med den skoldhede suppe.
Vi foreslår typiske asiatiske ingredienser som koriander, forårsløg og bønnespirer. For at give suppen lidt fylde og fibre suppleres med fintsnittet spidskål og revet gulerod.
Og nu deler vandene sig. Skal misosuppen være en vegansk ret, er tofu den helt rigtige form for ‘kød’ – fremstillet af soyabønner, fyldt med proteiner og blottet for kolesterol. Men du kan også sagtens putte dampet kylling, rejer eller et smilende æg i suppen.
Vil du servere misosuppe som en mere mættende hovedret, så kog en grydefuld nudler og bland i suppen til sidst.
Ingredienser
Fyld |
|
100 g fast tofu | |
1 bdt. koriander | |
1 bdt. forårsløg | |
0.25 spidskål | |
1 chili | |
2 gulerødder | |
1 bk. bønnespirer | |
Suppe |
|
1 l vand | |
4 spsk. miso | |
2 spsk. soya | |
2 spsk. limesaft | |
10 g ingefær, revet | |
1 fed hvidløg, revet | |
1 tsk. sukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Start med fyldet: Skær tofu i små tern, snit koriander, forårsløg, spidskål og chili fint, riv gulerødderne og skyl bønnespirerne |
2
Færdig
|
Fordel fyldet i små spiseskåle |
3
Færdig
|
Kog vandet, rør de øvrige ingredienser til suppe i, varm lynhurtigt igennem (misoen må ikke koge, hvis dens sunde egenskaber skal bevares) |
4
Færdig
|
Hæld den skoldhede suppe over fyldet i skålene og servér straks |