Opskrift: Halvstærk chiliolie med tomat
- hvidløg og varme krydderier

0 0
Opskrift: Halvstærk chiliolie med tomat

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
140 g soltørrede tomater i olie
140 g tomatpuré
5 små, stærke chilier
1 rødløg
1 fed hvidløg
2 dl olie
1 dl vand
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 tsk. æbleeddike
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. korianderfrø, knust
1 tsk. oregano
1 tsk. paprika

Autentisk chilisauce til shawarma, kebab, döner og durumruller

Tilhører:
  • Stærk mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Skal man kalde det chiliolie, chilipasta eller chilisauce?

Tja, når man sidder dér hos den lokale kebabsnedker med albuerne hvilende på det hastigt aftørrede formicabord , tænker man måske mere på en halvstærk sovs med tomatsmag – mens man skovler den ene skefuld efter den anden af det røde stads over på sin shawarma, kebab, döner, durumrulle…

Men lad os bare kalde det chiliolie med tomat. Du ved sikkert præcis, hvordan sådan én skal smage – og præcis sådan smager denne! Den karakteristiske ‘røde’ smag er en helt uundværlig del af oplevelsen ved at guffe de mellemøstligt krydrede kødstrimler med salat og brød.

Denne form for chiliolie skal være lidt stærk, men ikke FOR stærk. Og den skal smage en hel masse af sødlig tomat og bare en lille smule af eksotiske krydderier.

Der er ingen vej uden om at anskaffe et glas af de bløde, soltørrede tomater i olie – alternativt selv at bløde nogle tørre soltørrede tomater op i kogende vand et par minutter. Soltørrede tomater giver nemlig chiliolien en flot balance mellem sødme og syre.

Der skal også rødløg og hvidløg i den tyktflydende sovs. Du kan ikke smage nogen af delene, men du ville kunne smage, hvis de ikke var med.

Det tager sølle 10 minutter at lave den skønne tomatiserede chiliolie, for ingredienserne skal bare findes frem og blendes. Bum, that’s it.

Skold et sylteglas med kogende vand og Atamon, skovl chiliolien ned i glasset og hæld et lag frisk olie over, så holder den sig længere. Mindst 1 måned på køl.

Spicy Twists chiliolie med tomat er som skabt til en omgang hjemmelavet shawarma af lynstegte oksekødsstrimler eller lammekød med myntedressing og salat i friskbagte pitabrød. God fordøjelse!

Ingredienser

Antal personer:
140 g soltørrede tomater i olie
140 g tomatpuré
5 små, stærke chilier
1 rødløg
1 fed hvidløg
2 dl olie
1 dl vand
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 tsk. æbleeddike
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. korianderfrø, knust
1 tsk. oregano
1 tsk. paprika
5 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Blend alle ingredienser til en jævn sovs

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Mango yoghurt med æble
forrige
Opskrift: Mango yoghurt med æble
Opskrift: Indisk vegetar curry - aloo gobi
næste
Opskrift: Indisk vegetar curry – aloo gobi
Opskrift: Mango yoghurt med æble
forrige
Opskrift: Mango yoghurt med æble
Opskrift: Indisk vegetar curry - aloo gobi
næste
Opskrift: Indisk vegetar curry – aloo gobi

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here