Opskrift: Sambal oelek – indonesisk chilipasta
med hvidløg, ingefær og limeblade

0 0
Opskrift: Sambal oelek – indonesisk chilipasta

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
200 g chilier
10 g ingefær
2 fed hvidløg
3 limeblade
3 spsk. riseddike
3 spsk. olie
3 spsk. vand
1 spsk. limesaft
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
Atamon

Den perfekte chilipasta til dine gode gryderetter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

En sambal er en sovs eller krydret pasta i Indonesien, Singapore, Malaysia og flere andre lande i det hjørne af verden. Du kan få sambals med alle mulige spændende ting i.

Men så er der jo sambal oelek – en rygende stærk chilipasta, der smager fantastisk i gryderetter (fx chili con carne), supper, shawarmaer, chili burgere og andre sammenhænge, hvor du trænger til et skud HOT.

Sambal oelek kan købes i glas i supermarkedet, og det smager udmærket. Efter vores begreber her på Spicy Twists redaktion er den færdiglavede sambal oelek dog ikke helt stærk nok, og den er for salt. Derfor synes vi, der er god grund til at lave sin egen chili sambal. Det tager ikke mere end 10 minutter.

I Indonesien vil en husmor ofte nøjes med at proppe chilier, eddike og salt i en morter – og bum, så er der en meget enkel, frisklavet sambal oelek til aftensmaden. Men der findes mange opskrifter på sambal oelek, bl.a. med ingefær og hvidløg, som jo gør sig godt i mange af de samme sammenhænge som chili. Nogle foreslår også limeskal, men her foretrækker vi limeblade, der har en lidt skarpere, tør smag. Alternativt kan du bruge et strå citrongræs.

Hvis du hælder sambal oelek på et lufttæt glas skyllet i Atamon, kan det i hvert fald holde sig en måned i køleskab. Måske mere.

Når din sambal oelek er færdig og ligger indbydende i glasset, kan du evt. overhælde den med olie. Det er med til at konservere chilipastaen og gør den en anelse blidere i styrken.

Ingredienser

Antal personer:
200 g chilier
10 g ingefær
2 fed hvidløg
3 limeblade
3 spsk. riseddike
3 spsk. olie
3 spsk. vand
1 spsk. limesaft
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
Atamon
4 fra 6 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Blend alle ingredienser (minus Atamon)

2
Færdig

Giv chilipastaen et opkog i en gryde - 1 minut

3
Færdig

Hæld på et sylteglas skyllet i kogende vand og Atamon

4
Færdig

Luk til med det samme og køl af

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Martinez – nice old school cocktail
forrige
Opskrift: Martinez – nice old school cocktail
Opskrift: Hip hurra for en (fødselsdags) kringle
næste
Opskrift: Hip hurra for en (fødselsdags) kringle
Opskrift: Martinez – nice old school cocktail
forrige
Opskrift: Martinez – nice old school cocktail
Opskrift: Hip hurra for en (fødselsdags) kringle
næste
Opskrift: Hip hurra for en (fødselsdags) kringle

Tilføj Din Kommentar