Opskrift: Harissa-marineret laks på pande
med silkeblød blomkålscreme

0 0
Opskrift: Harissa-marineret laks på pande

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Laks
4 laksebøffer uden skind
1.5 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
0.5 stjerneanis
6 kardemommekapsler, kornene
1 tsk. spidskommen
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. kanel
1 tsk. paprika
Olie
Blomkålscreme
1 blomkål, i grove stykker
2 fed hvidløg, grofthakket
25 g smør
0.5 dl piskefløde
Kogevand
Salt, peber

Den krydrede laks og den engleblide blomkålscreme er et yndigt par

Tilhører:
  • Paleo opskrifter
  • Stærk mad

Ingredienser

  • Laks

  • Blomkålscreme

Et par ord om vores opskrift

Del

Modsætninger mødes, siger man. Og det er netop tilfældet i denne dejlige fiskeret, hvor en lidt sprælsk laks på en glohed pande bliver blød som et lam, når den forenes med sin elskede, en mild og blid blomkålscreme.

Laksebøfferne marineres nogle timer i en harissa-lignende krydderiblanding. Harissa er en nordafrikansk smagskombination, der på de breddegrader kan sætte en uskyldig, nordeuropæisk mund i flammer. Men bare rolig, vi har skruet ned for chilistyrken og nøjes med det raffinerede mix af aromatiske krydderier.

Harissa kan laves i både en våd (sovs) og en tør (rub) version. Denne opskrift er på en tør harissa, altså en rub til kød eller fisk.

Om blomkålscremen er der bare at spørge: Hvilken ret bliver ikke hyggeligere og rarere, når den får et skvæt piskefløde? Og meningen her er netop, at blomkålen skal være maksimalt hyggelig og rar.

Denne ret kan bruges både som forret eller som hovedret serveret med små kartofler og persille.

Ingredienser

Antal personer:
Laks
4 laksebøffer uden skind
1.5 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
0.5 stjerneanis
6 kardemommekapsler, kornene
1 tsk. spidskommen
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. kanel
1 tsk. paprika
Olie
Blomkålscreme
1 blomkål, i grove stykker
2 fed hvidløg, grofthakket
25 g smør
0.5 dl piskefløde
Kogevand
Salt, peber
4 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Laks

I en morter knuser du alle krydderier til støv

2
Færdig

Gnid laksebøfferne ind i krydderierne på alle sider

3
Færdig

Lad hvile mindst 2 timer, gerne længere

4
Færdig

Steg ved høj varme i rigelig olie – max. 2 minutter på hver side, hvis du vil have laksen lidt rå i midten

5
Færdig

Blomkålscreme

Kog blomkål og hvidløg helt møre i lidt vand - 10-12 minutter

6
Færdig

Gem kogevandet

7
Færdig

Blend grøntsager, smør og fløde

8
Færdig

Justér med kogevand, til konsistensen er cremet

9
Færdig

Smag til med salt og peber

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Spidskålssalat à la moderne mormor
forrige
Opskrift: Spidskålssalat à la moderne mormor
Opskrift: Rørt tatar for livsnydere
næste
Opskrift: Rørt tatar for livsnydere
Opskrift: Spidskålssalat à la moderne mormor
forrige
Opskrift: Spidskålssalat à la moderne mormor
Opskrift: Rørt tatar for livsnydere
næste
Opskrift: Rørt tatar for livsnydere

Tilføj Din Kommentar