Opskrift: Hel torsk i ovn på den lækre måde
med revne grøntsager, citron og fløde

0 0
Opskrift: Hel torsk i ovn på den lækre måde

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg kartofler
1 squash
1 løg
2 gulerødder
2 fed hvidløg
2 dl piskefløde
1 citron, den revne skal
0.5 citron, saften
1 spsk. timian
2 tsk. salt, peber
1 middelstor torsk

Her er den nemme opskrift til dig, der pludselig står med en hel torsk

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Måske fisker du selv, måske har du venner, der gør – for pludselig en dag står du med en hel torsk. Eller kuller, kulmule, sej, lange, brosme…

Der er selvfølgelig 100 avancerede måder at håndtere en hel torskefisk på. Men der er også den nemme måde: Nemlig at lægge hele fisken oven på nogle lækre grøntsager og bage den i ovnen, som den er.

Torsken skal have 30 minutter utildækket ved 180 grader. Easy-peasy.

Det eneste, du skal gøre på forhånd, er at klippe hoved, hale og finner af, rense blod og tarme ud af åbningen og give den noget salt og peber.

Når torsken er bagt færdig, er det ekstremt nemt at hive skindet af og løfte saftige, benfri flager af kridhvidt fiskekød løs fra skroget. Fisken er klar, når kødet let løsner sig fra benene. Hvis kødet hænger ved, så giv fisken 5 minutter mere i ovnen.

Tilbehøret til ovnbagt torsk består af let kogte, let moste kartofler og revne grøntsager, der blandes med citron, fløde og timian. Denne variant af ’torsk i ovn med grøntsager’ har den helt rigtige balance mellem syrligt og mumset. Og det smarte er, at du bare lægger fisken oven på disse grøntsager, så hele retten bliver klar på én gang.

Nu mangler der bare et glas kølig sauvignon blanc eller en chardonnay fra de varme lande. Så er det sjovt at være fiskekok, ikke sandt?

Ingredienser

Antal personer:
1 kg kartofler
1 squash
1 løg
2 gulerødder
2 fed hvidløg
2 dl piskefløde
1 citron, den revne skal
0.5 citron, saften
1 spsk. timian
2 tsk. salt, peber
1 middelstor torsk
3 fra 8 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær de rensede kartofler i grove tern og kog 10 minutter

2
Færdig

Mos kartoflerne groft ud i et stort ovnfast fad

3
Færdig

Riv squash, løg, gulerødder og hvidløg ned over kartoflerne

4
Færdig

Hæld fløde, citronsaft og -skal, timian, salt og peber ved grøntsagerne og blandt godt rundt

5
Færdig

Klip hoved, hale og finner af torsken og rens for blod og indvolde

6
Færdig

Gnid salt og peber på torskens skind og i åbningen

7
Færdig

Læg torsken på maven hen over grøntsagerne, så ryggen peger opad

8
Færdig

Stil fadet 30 minutter midt i en 180 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Rumænsk radisesalat
forrige
Opskrift: Rumænsk radisesalat
Opskrift: Supersunde solsikkeboller
næste
Opskrift: Supersunde solsikkeboller
Opskrift: Rumænsk radisesalat
forrige
Opskrift: Rumænsk radisesalat
Opskrift: Supersunde solsikkeboller
næste
Opskrift: Supersunde solsikkeboller

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here