Ingredienser
-
1 kg kartofler
-
1 squash
-
1 løg
-
2 gulerødder
-
2 fed hvidløg
-
2 dl piskefløde
-
1 citron, den revne skal
-
0.5 citron, saften
-
1 spsk. timian
-
2 tsk. salt, peber
-
1 middelstor torsk
Et par ord om vores opskrift
Måske fisker du selv, måske har du venner, der gør – for pludselig en dag står du med en hel torsk. Eller kuller, kulmule, sej, lange, brosme…
Der er selvfølgelig 100 avancerede måder at håndtere en hel torskefisk på. Men der er også den nemme måde: Nemlig at lægge hele fisken oven på nogle lækre grøntsager og bage den i ovnen, som den er.
Torsken skal have 30 minutter utildækket ved 180 grader. Easy-peasy.
Det eneste, du skal gøre på forhånd, er at klippe hoved, hale og finner af, rense blod og tarme ud af åbningen og give den noget salt og peber.
Når torsken er bagt færdig, er det ekstremt nemt at hive skindet af og løfte saftige, benfri flager af kridhvidt fiskekød løs fra skroget. Fisken er klar, når kødet let løsner sig fra benene. Hvis kødet hænger ved, så giv fisken 5 minutter mere i ovnen.
Tilbehøret til ovnbagt torsk består af let kogte, let moste kartofler og revne grøntsager, der blandes med citron, fløde og timian. Denne variant af ’torsk i ovn med grøntsager’ har den helt rigtige balance mellem syrligt og mumset. Og det smarte er, at du bare lægger fisken oven på disse grøntsager, så hele retten bliver klar på én gang.
Nu mangler der bare et glas kølig sauvignon blanc eller en chardonnay fra de varme lande. Så er det sjovt at være fiskekok, ikke sandt?
Ingredienser
1 kg kartofler | |
1 squash | |
1 løg | |
2 gulerødder | |
2 fed hvidløg | |
2 dl piskefløde | |
1 citron, den revne skal | |
0.5 citron, saften | |
1 spsk. timian | |
2 tsk. salt, peber | |
1 middelstor torsk |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær de rensede kartofler i grove tern og kog 10 minutter |
2
Færdig
|
Mos kartoflerne groft ud i et stort ovnfast fad |
3
Færdig
|
Riv squash, løg, gulerødder og hvidløg ned over kartoflerne |
4
Færdig
|
Hæld fløde, citronsaft og -skal, timian, salt og peber ved grøntsagerne og blandt godt rundt |
5
Færdig
|
Klip hoved, hale og finner af torsken og rens for blod og indvolde |
6
Færdig
|
Gnid salt og peber på torskens skind og i åbningen |
7
Færdig
|
Læg torsken på maven hen over grøntsagerne, så ryggen peger opad |
8
Færdig
|
Stil fadet 30 minutter midt i en 180 grader varm ovn |