Ingredienser
-
1 kylling
-
Græsk grillmarinade
-
0.5 dl olivenolie
-
1 citron, saft og skal
-
5 fed hvidløg, knust
-
2 tsk. rosmarin
-
2 tsk. timian
-
2 tsk. oregano
-
2 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Man tror, det er løgn, men det tager altså ikke meget mere end 1 minut at flade en hel kylling ud, så den næsten ligner en sommerfugl (butterfly).
Herefter er det bare at smide fuglen 45 minutter på grillen eller i ovnen, og så står du med den sprødeste, saftigste kylling, du nogen sinde har smagt.
Med andre ord: Helstegt butterfly-kylling er den letteste måde, du kan tilberede en hel kylling på.
Du kan google massevis af Youtube-videoer, som viser, hvordan man gør. Fx denne her.
Teknikken er utroligt enkel: Med en fjerkræsaks klipper du simpelt hen bare rygbenet af fuglen, og herefter kan du brede kyllingen ud som en sommerfugl. Rygbenet ligger i forlængelse af det lille stykke hals, der altid sidder på en kylling. Klip på begge sider af halsen på langs af kyllingen, til du har frigjort et 1,5 cm bredt rygben. Sådan.
Hvis du vil flade kyllingen yderligere ud, kan du vende kyllingen om og overskære det lille brystben (ønskebenet) på indersiden. Benet sidder i forlængelse af det trekantede bruskstykke. Skær 0.5 cm ned gennem benet – det tager 5 sekunder.
Vi marinerede butterfly-kyllingen 4 timer i en græsk marinade med masser af hvidløg, citron, olie, oregano, timian og rosmarin. Men du kan også bare gnide kyllingen med olie, salt og peber og stege den.
Hvis du starter nu, kan du have verdens lækreste kylling klar om 1 time. God fornøjelse!
Som tilbehør til butterfly-kylling kan du for eksempel lave græsk salat, tzatziki og en kurvfuld hjemmebagte kuvertbrød.
PS. Vi bruger et engelsk begreb til at navngive retten (butterfly-kylling) – men englænderne selv kalder ofte metoden for spatchcock chicken. Kært fjerkræ har mange navne.
Ingredienser
1 kylling | |
Græsk grillmarinade |
|
0.5 dl olivenolie | |
1 citron, saft og skal | |
5 fed hvidløg, knust | |
2 tsk. rosmarin | |
2 tsk. timian | |
2 tsk. oregano | |
2 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Brug en fjerkræsaks eller en meget skarp kniv til at klippe/skære rygbenet af kyllingen. Rygbenet ligger i forlængelse af det lille stykke hals - klip på begge sider af halsen på langs af kyllingen, til du har frigjort et 1,5 cm bredt rygben |
2
Færdig
|
Nu kan du brede kyllingen ud som en slags sommerfugl |
3
Færdig
|
Du kan evt. flade kyllingen yderligere ud ved at overskære det lille brystben (ønskebenet) på indersiden |
4
Færdig
|
Benet sidder i forlængelse af det trekantede bruskstykke. Skær 0.5 cm ned gennem benet |
5
Færdig
|
Vrid vingespidserne ind under kyllingen, hvis det skal se ekstra smart ud |
6
Færdig
|
Rør marinaden sammen og smør overalt på kyllingen - lad marinere mindst 2 timer, gerne op til 1 døgn |
7
Færdig
|
Læg kyllingen med brystsiden opad i grillen (eller ovnen) og steg den 45 minutter ved indirekte varme |
8
Færdig
|
Flyt kyllingen hen over de glødende briketter og giv den 2 minutter på hver side for at få skindet sprødt |