Ingredienser
-
300 g små tomater, halveret
-
1 agurk, skåret i tern
-
1 rødløg, i tynde både
-
1 kvist bredbladet persille
-
1 håndfuld sorte oliven
-
1 blok fetaost
-
1 drys tørret oregano
-
2 spsk. olivenolie
-
1 spsk. balsamico-eddike
-
1 tsk. rørsukker
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Alle, der har ferieret i Grækenland, har smagt klassisk græsk tomatsalat – eller Greek Salad – mindst et par gange. Den er så enkel og så god.
Og nej, vi KAN ikke få den til at smage lige så dejligt herhjemme. Ikke med vores stakkels solhungrende tomater.
Men så kan vi i stedet lave et lille benspænd og tilføre lidt ‘kunstig’ smag. I form af et stænk balsamico-eddike og rørsukker. Det smager ikke 100% af Grækenland, måske snarere af en hed affære mellem en græsk gud og en italiensk mama.
I hvert fald gør denne tillempede opskrift, at du pludselig ikke længere tænker over vores blege tomaters indlysende mangler.
Ingredienser
300 g små tomater, halveret | |
1 agurk, skåret i tern | |
1 rødløg, i tynde både | |
1 kvist bredbladet persille | |
1 håndfuld sorte oliven | |
1 blok fetaost | |
1 drys tørret oregano | |
2 spsk. olivenolie | |
1 spsk. balsamico-eddike | |
1 tsk. rørsukker | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bland grøntsager og persilleblade |
2
Færdig
|
Ryst en dressing af olie, eddike, sukker og salt |
3
Færdig
|
Bland grøntsager og dressing |
4
Færdig
|
Bræk fetablokken i rustikke stykker |
5
Færdig
|
Drys lidt oregano over |