Ingredienser
-
1 kylling
-
1 citron
-
Olie
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Det er utroligt, hvad en simpel citron og lidt salt og peber kan gøre ved en kylling. Men tro os, det her kan blive den slags grillkylling, du får lyst til at lave igen og igen. Sprød udenpå, saftig indeni. Og det er pærelet.
Vi har grillet kyllingen i en kuglegrill, men du kan også proppe den i ovnen ved 200 grader i 1 time. I grillen arrangerer vi de glødende briketter på den ene halvdel og lader den anden halvdel være fri til indirekte grillning.
Denne form for grillkylling er så fransk i sin enkelhed, at vi foreslår at spise ægte fransk ratatouille til. Og noget godt flutes. Og måske et glas rosé?
Ingredienser
1 kylling | |
1 citron | |
Olie | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rens kyllingen, dup den tør og smør den med lidt olie |
2
Færdig
|
Drys godt med salt og peber indvendigt og udvendigt |
3
Færdig
|
Prik en masse huller i citronen, stop den ind i kyllingen og luk med en kødnål |
4
Færdig
|
Grill kyllingen indirekte i 50 minutter |
5
Færdig
|
Grill kyllingen direkte et par minutter på begge sider, hvis den ikke er helt sprød |
6
Færdig
|
Dryp lidt af citronens saft på kødet ved servering - den er ikke længere så syrlig |