Opskrift: Hjemmelavede baked beans
- hvide bønner i krydret tomatsovs

Opskrift: Hjemmelavede baked beans

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
400 g tørre hvide bønner
3 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. paprika
2 tsk. spidskommen, knust
2 tsk. salt
1 tsk. chiliflager
3 dl vand
2 ds. flået tomat
100 g tomatpuré
50 g brun farin
2 spsk. æbleeddike
2 spsk. soya
Evt. 2 spsk. majsstivelse
Evt. 4 spsk. vand

Autentiske baked beans, der ikke er så søde

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Baked beans er rigtig cowboy-morgenmad … især hvis du vælger den variant, der hældes ud af en dåse.

Hvis du derimod selv laver den dejlige, mildt krydrede tomatsovs, som de sunde hvide bønner svømmer rundt i, er baked beans i mindst lige så høj grad en velsmagende brunch option for moderne cowgirls.

Hvide bønner er nemlig en af de sundeste fødevarer, du kan spise – fyldt med muskelopbyggende protein, hjertestyrkende kalium og kolesterolsænkende fibre (kilde).

Tomatsovsen er også til den sunde side. Løg, hvidløg, flåede tomater, gode krydderier. Faktisk er brunt sukker det eneste usunde i disse baked beans – og her har vi fulgt den engelske smag. Englændere bruger kun halvt så meget sukker i deres baked beans som amerikanere. I realiteten er der kun 5 gram sukker per person i denne portion.

Baked beans kommer oprindeligt fra Amerika, før det kolossale land blev til USA. De indfødte amerikanere spiste en version, hvor vildtkød, hvide bønner og ahornsirup blev kogt i lerpotter. Da englænderne kom til Amerika, medbragte de en tradition for cassoulet, hvor bønnerne først opblødes for siden at blive kogt eller bagt med flæsk.

Allerede sidst i 1800-tallet fremstillede Heinz Company baked beans på dåse. Eksporten til England blev et hit, for baked beans blev hurtigt – og er stadig – en fast bestanddel af en full English breakfast. I dåserne til eksport sparede Heinz som sagt halvdelen af det normale sukkerindhold.

I årtier er baked beans blevet fremstillet mestendels ved kogning og altså ikke bagning i ovn. Det er nemmere, hurtigere og mere energirigtigt. Og smagen er fuldkommen forrygende, kan vi godt garantere.

Servér baked beans til morgenmad og brunch, til frokost og til aftensmad. Det er jo sådan set ‘bare’ en lækker tomatsovs med hvide bønner. På brunchbordet smager tykke skiver bacon, spejlæg og ristede tomater genialt til. God appetit.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Sæt de hvide bønner i blød i mindst 8 timer i den dobbelte mængde vand

2
Færdig

Kasser udblødningsvandet og kog bønnerne 40 minutter i frisk, letsaltet vand

3
Færdig

Varm olien op i en stor gryde og steg finthakkede løg og hvidløg blanke - det tager små 10 minutter

4
Færdig

Tilsæt krydderierne og steg med 1 minut

5
Færdig

Tilsæt bønner og de øvrige ingredienser (minus majsstivelse og lidt vand) og bring i kog

6
Færdig

Lad retten småboble 60 minutter uden låg, så en del af væden fordamper

7
Færdig

Rør i retten en gang imellem, så bønnerne ikke brænder på

8
Færdig

Er sovsen ikke tyk nok mod slutningen? Opløs majsstivelse i vand og rør i retten - lad koge med de sidste 5 minutter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 900 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Lasagne med laks og tomatsovs
forrige
Opskrift: Lasagne med laks og tomatsovs
Opskrift: Aloo paratha - fyldte indiske pandekager
næste
Opskrift: Aloo paratha – fyldte indiske pandekager
Opskrift: Lasagne med laks og tomatsovs
forrige
Opskrift: Lasagne med laks og tomatsovs
Opskrift: Aloo paratha - fyldte indiske pandekager
næste
Opskrift: Aloo paratha – fyldte indiske pandekager

Tilføj Din Kommentar