Ingredienser
-
Kikærtefrikadeller
-
500 g udblødte (ikke kogte) kikærter
-
1 stort løg
-
2 fed hvidløg
-
2 æg
-
2 spsk. havregryn
-
2 spsk. tahin
-
2 tsk. spidskommen, knust
-
1.5 tsk. salt
-
1 tsk. korianderfrø, knust
-
0.5 tsk. chiliflager
-
Tahindressing
-
3 spsk. tahin
-
0.5 citron, saften
-
0.5 dl olie
-
2 spsk. græsk yoghurt
-
1 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Krydrede kikærtefrikadeller er den perfekte erstatning for kød. Masser af velsmag, masser af proteiner, masser af langvarig mæthedsfornemmelse. Og så er det oven i købet billig og klimavenlig mad.
For lige at vende smagen: Spicy Twists kikærtefrikadeller smager meget hen ad falafel. Vi krydrer nemlig med spidskommen, korianderfrø og tahin.
Som tilbehør til kikærtefrikadellerne foreslår vi en cremet tahindressing. Det er nødvendigt med en eller anden form for dressing, for kikærtefrikadellerne er ret tørre i konsistensen, da der ikke er brugt fedtstof i dejen eller til stegningen. Det er ekstremt effektiv slankemad!
En frikadellefars baseret på kikærter er ret porøs i forhold til en traditionel kødfars. Hvis du har prøvet at stege kikærtefrikadeller før, har du sikkert haft udfordringer med, at de nemt falder fra hinanden på panden.
Derfor skal du stege kikærtefrikadellerne i ovnen. Det er nemt og med 100% garanti for succes. De 10 store frikadeller, der kommer ud af denne portion, bliver perfekt faste og sprøde.
Som du kan se i baggrunden af billedet, serverede vi en kålsalat til kikærtefrikadeller og tahindressing. Den røde cabeza-kål ligner måske rød spidskål, men smager mere hen ad sennepsfrø. Vi blandede med æble, appelsin, gule gulerødder og en sennepsdressing med honning.
En dejlig vegetardag (næsten) uden stivelse.
Ingredienser
Kikærtefrikadeller |
|
500 g udblødte (ikke kogte) kikærter | |
1 stort løg | |
2 fed hvidløg | |
2 æg | |
2 spsk. havregryn | |
2 spsk. tahin | |
2 tsk. spidskommen, knust | |
1.5 tsk. salt | |
1 tsk. korianderfrø, knust | |
0.5 tsk. chiliflager | |
Tahindressing |
|
3 spsk. tahin | |
0.5 citron, saften | |
0.5 dl olie | |
2 spsk. græsk yoghurt | |
1 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kør alle ingredienser til kikærtefrikadeller til en fin fars i foodprocessoren |
2
Færdig
|
Form forsigtigt den meget fugtige fars til store frikadeller og læg på en bageplade foret med bagepapir |
3
Færdig
|
Bag kikærtefrikadellerne 30 minutter midt i en 200 grader varm ovn |
4
Færdig
|
Rør ingredienserne til tahindressing sammen |