Ingredienser
-
Fyld
-
150 g kogt kartoffel
-
1 lille rødløg
-
0.5 bdt. koriander
-
1 spsk. karry
-
1 tsk. spidskommen
-
1 tsk. korianderfrø
-
1 tsk. salt
-
0.5 chiliflager
-
0.5 dl olie til stegning
-
Dej
-
300 g hvedemel
-
1.5 dl vand
-
1 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Aloo betyder kartoffel, og paratha er en slags pandekager eller fladbrød, som man spiser til morgenmad overalt i Indien og Pakistan. Aloo paratha er således indiske morgenmadspandekager med krydret kartoffelfyld.
I Danmark har vi desværre ikke tradition for at spise krydret mad om morgenen, så de lækre, sprøde aloo paratha vil sandsynligvis snarere blive brugt til aftensmad. Fx som tilbehør til en mundvandsdrivende butter chicken eller en cremet kylling i karry.
Dejen til disse pandekager er utroligt let at lave – det tager højst 5 minutter at ælte de 3 ingredienser sammen.
Fyldet med kartoffel, løg, hakket koriander og krydderier er også let nok. Du skal bare huske at mose de kogte kartofler grundigt og hakke løg og koriander fint, så fyldet bliver blødt og jævnt og ikke maser sig ud gennem dejen.
Kunsten ved en stabel vellykkede aloo paratha er nemlig at rulle den fyldte dej forsigtigt ud på et meldækket bord, så det meste af fyldet bliver indeni. Herefter steger du pandekagerne i rigeligt med olie (eller smør eller ghee), mens du vender dem et par gange for at få de helt rigtige mørke pletter og den lækre sprødhed.
Det kræver lige lidt tålmodighed med den første paratha, men så har du også lært det.
Ingredienser
Fyld |
|
150 g kogt kartoffel | |
1 lille rødløg | |
0.5 bdt. koriander | |
1 spsk. karry | |
1 tsk. spidskommen | |
1 tsk. korianderfrø | |
1 tsk. salt | |
0.5 chiliflager | |
0.5 dl olie til stegning | |
Dej |
|
300 g hvedemel | |
1.5 dl vand | |
1 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Mos de kogte kartofler grundigt, hak løg og koriander meget fint og bland med krydderierne |
2
Færdig
|
Ælt dejen hurtigt sammen og lav 4 let fugtige kugler |
3
Færdig
|
Rul dejen ud til 8-10 cm tykke cirkler |
4
Færdig
|
Placér en klat fyld midt på hver cirkel og fold nu dejen op over fyldet, så du lukker fyldet inde – knib dejen sammen, så godt du kan |
5
Færdig
|
Strø godt med mel ud på køkkenbordet og læg de fyldte dejbolde med den netop lukkede side nedad |
6
Færdig
|
Gnid kagerullen ind i mel og rul forsigtigt dejen ud til ca. 20 cm flade pandekager |
7
Færdig
|
Fyldet vil nok bryde igennem dejen enkelte steder, men forhåbentlig bliver det meste indenfor |
8
Færdig
|
Steg pandekagerne på en pande med rigelig olie ved ret høj varme – vend dem et par gange, til de begynder at få mørke pletter og blive sprøde |
9
Færdig
|
Anbring de færdige pandekager på en bagerist, så de ikke bliver bløde |