Opskrift: Aloo paratha – fyldte indiske pandekager
med kartoffel og krydderier

0 0
Opskrift: Aloo paratha – fyldte indiske pandekager

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Fyld
150 g kogt kartoffel
1 lille rødløg
0.5 bdt. koriander
1 spsk. karry
1 tsk. spidskommen
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. salt
0.5 chiliflager
0.5 dl olie til stegning
Dej
300 g hvedemel
1.5 dl vand
1 tsk. salt

Skønne pandekager eller fladbrød til enhver lejlighed

Tilhører:
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Fyld

  • Dej

Et par ord om vores opskrift

Del

Aloo betyder kartoffel, og paratha er en slags pandekager eller fladbrød, som man spiser til morgenmad overalt i Indien og Pakistan. Aloo paratha er således indiske morgenmadspandekager med krydret kartoffelfyld.

I Danmark har vi desværre ikke tradition for at spise krydret mad om morgenen, så de lækre, sprøde aloo paratha vil sandsynligvis snarere blive brugt til aftensmad. Fx som tilbehør til en mundvandsdrivende butter chicken eller en cremet kylling i karry.

Dejen til disse pandekager er utroligt let at lave – det tager højst 5 minutter at ælte de 3 ingredienser sammen.

Fyldet med kartoffel, løg, hakket koriander og krydderier er også let nok. Du skal bare huske at mose de kogte kartofler grundigt og hakke løg og koriander fint, så fyldet bliver blødt og jævnt og ikke maser sig ud gennem dejen.

Kunsten ved en stabel vellykkede aloo paratha er nemlig at rulle den fyldte dej forsigtigt ud på et meldækket bord, så det meste af fyldet bliver indeni. Herefter steger du pandekagerne i rigeligt med olie (eller smør eller ghee), mens du vender dem et par gange for at få de helt rigtige mørke pletter og den lækre sprødhed.

Det kræver lige lidt tålmodighed med den første paratha, men så har du også lært det.

Ingredienser

Antal personer:
Fyld
150 g kogt kartoffel
1 lille rødløg
0.5 bdt. koriander
1 spsk. karry
1 tsk. spidskommen
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. salt
0.5 chiliflager
0.5 dl olie til stegning
Dej
300 g hvedemel
1.5 dl vand
1 tsk. salt
3 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Mos de kogte kartofler grundigt, hak løg og koriander meget fint og bland med krydderierne

2
Færdig

Ælt dejen hurtigt sammen og lav 4 let fugtige kugler

3
Færdig

Rul dejen ud til 8-10 cm tykke cirkler

4
Færdig

Placér en klat fyld midt på hver cirkel og fold nu dejen op over fyldet, så du lukker fyldet inde – knib dejen sammen, så godt du kan

5
Færdig

Strø godt med mel ud på køkkenbordet og læg de fyldte dejbolde med den netop lukkede side nedad

6
Færdig

Gnid kagerullen ind i mel og rul forsigtigt dejen ud til ca. 20 cm flade pandekager

7
Færdig

Fyldet vil nok bryde igennem dejen enkelte steder, men forhåbentlig bliver det meste indenfor

8
Færdig

Steg pandekagerne på en pande med rigelig olie ved ret høj varme – vend dem et par gange, til de begynder at få mørke pletter og blive sprøde

9
Færdig

Anbring de færdige pandekager på en bagerist, så de ikke bliver bløde

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hjemmelavede baked beans
forrige
Opskrift: Hjemmelavede baked beans
Opskrift: Perfekt hjemmelavet ketchup
næste
Opskrift: Perfekt hjemmelavet ketchup
Opskrift: Hjemmelavede baked beans
forrige
Opskrift: Hjemmelavede baked beans
Opskrift: Perfekt hjemmelavet ketchup
næste
Opskrift: Perfekt hjemmelavet ketchup

Tilføj Din Kommentar