Ingredienser
-
0.5 l solsikkeolie
-
4 almindelige løg (zittauer)
-
Fint salt
Et par ord om vores opskrift
Der er ikke meget her i verden, der er nemmere end at lave sine egne helt perfekte ristede løg.
Du skal simpelt hen bare stege tyndt skårne løg 20-25 minutter i kogende olie, fiske dem op på fedtsugende papir med en hulske, når de er lysebrune og drysse med lidt salt. Så let er det.
Det sprøjter ikke. Det oser ikke. Det kræver ikke mel. Du skal bare bruge helt almindelige løg (zittauerløg), tynd olie (fx solsikkeolie), fint salt og en god halv time af dit liv.
Som sagt er de ristede løg knasende sprøde og søde på den lækre måde. Den store forskel på færdigkøbte ristede løg og hjemmelavede ristede løg er, at dine egne ristede løg smager betydeligt friskere – og det kan du godt glæde dig til.
Opbevaring: Gem de ristede løg i en lufttæt beholder, når de er kølet af. Og brug dem til alle dine yndlingsmadder: Roastbeef-sandwich, spegepølsemad, leverpostejmad osv.
Ingredienser
0.5 l solsikkeolie | |
4 almindelige løg (zittauer) | |
Fint salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Sæt olien over ved middelvarme i en mellemstor gryde - så er den perfekt varm, når du har snittet løgene |
2
Færdig
|
Skræl løgene, skær dem i halve og skær i tynde (halve) skiver |
3
Færdig
|
Hæld løgene ned i den varme olie på én gang - de skal småkoge lige fra starten |
4
Færdig
|
Lad løgene stå og småkoge, til de bliver lysebrune - det tager 20-25 minutter - rør et par gange undervejs |
5
Færdig
|
Fisk de ristede løg op på fedtsugende papir (køkkenrulle) - drys med lidt fint salt - og pak dem helt ind i papiret, så det suger fra alle sider |
6
Færdig
|
Spis løgene, når de er kølet af - eller opbevar i en lufttæt beholder |
One Comment Skjul kommentarer
Hvis du koger løgene i raffineret svinefedt, får du samtidig lækkert krydderfedt. Kod f.eks. en stor tot timian med, når løgene er taget. Det gør jeg. Hjemmelavet luksusleverpostej på krydderfedt, er selve livet.