Opskrift: 12 stk. hjemmelavet Bounty
Saftig kokosmasse overtrukket med sprød chokolade

0 0
Opskrift: 12 stk. hjemmelavet Bounty

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
200 g kondenseret mælk
170 g kokosmel
200 g overtrækschokolade

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

I 1951 blev verden med ét et lidt bedre sted at leve. Thi i dét år sendte den store chokoladeproducent Mars Inc. den eksotiske kokosbar Bounty i handlen i Canada og Storbritannien. Folk var ellevilde med smagen af saftig kokosmasse, der var overtrukket med et lag sprød chokolade – og den dag i dag, 70 år senere, er Bounty stadig en af verdens favoritbarer.

Er man lidt nøjeregnende, er det i øvrigt slet ikke Mars, der har opfundet det lækre produkt. Bounty er ’bare’ en kopi af en anden kokosbar, der så dagens lys allerede i 1936. Men pyt, på vores breddegrader er det mærket Bounty, vi kender.

Kokosbaren smager så uforskammet godt, at man skulle tro, det var umuligt at gøre Mars kunsten efter. Men utroligt nok er det ufatteligt let det at lave sin egen udgave af Bounty, der smager mindst lige så godt som originalen.

Hjemmelavet Bounty kræver kun 3 ingredienser:

  • Kokosmel
  • Kondenseret mælk
  • Overtrækschokolade

Fremgangsmåden er, at du ælter kokosmel og kondenseret mælk sammen med fingrene, former dem til små, faste barer og sætter på køl i 1 time for at hærde.

Herefter overtrækkes kokosbarerne med chokolade, og så er der serveret. Dine gæster vil gå i gulvet over, hvor dygtig du er – især, hvis du lige tempererer chokoladen først, før du begynder at overtrække.

Tempereret chokolade

Kunsten at overtrække konfekt og andre søde sager med chokolade, der herefter får det helt rigtige knæk, hedder at temperere chokoladen.

Det kan gøres utroligt let på 10 minutter uden termometer. Eller betydeligt mere besværligt og tidskrævende ved hjælp af termometer, hvor chokoladen skal bringes til at nå 3 forskellige helt præcise temperaturer.

Vi udførte tricket uden termometer, og som du kan se på billedet, lykkedes operationen perfekt. Chokoladen blev flot glat og fik et lækkert knæk, når man bed i det.

Det er pærelet: Varm 2/3 af overtrækschokoladen op over vandbad. Når chokoladen er smeltet, tager du den straks af ilden og rører den sidste 1/3 af chokoladen – der skal være helt fint hakket – i. Den rå, finthakkede chokolade vil smelte i den varme chokolade og lige køle den en smule ned. Chokoladen er nu tempereret og klar til at dyppe kokosbarerne i.

Det letteste er at plumpe én bar ad gangen ned i chokoladen og løfte den op igen med en gaffel, hvor chokoladen kan dryppe af mellem tænderne. Du kan for ganske små penge købe en chokoladegaffel, hvis tænder er ganske tynde og sidder langt fra hinanden – her drypper chokoladen hurtigt af.

Anbring de chokoladeovertrukne Bounty’er på et stykke bagepapir og lad hærde et par minutter. Nu er de klar til at spise. Får du ikke spist hele produktionen, kan de overskydende eksemplarer opbevares på køl i en lukket beholder.

Evt. rester af flydende smeltechokolade kan laves til en lynhurtig omgang Rocky Road. Du rører simpelt hen nødder, mandler, rosiner, skumfiduser og andre rare ting i den flydende chokolade, hælder i en lille form foret med bagepapir, køler af 1 time og skærer ud i flotte chuncks. Genial konfekt!

Ingredienser

Antal personer:
200 g kondenseret mælk
170 g kokosmel
200 g overtrækschokolade
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Ælt kondenseret mælk og kokosmel sammen med fingrene - det skal blive til en fast dej

2
Færdig

Form et antal små barer af dejen (grundportionen giver 12 stk.), tryk dem godt sammen og stil i køleskabet mindst 1 time

3
Færdig

Smelt 2/3 af chokoladen over vandbad, tag straks herefter af ilden og rør den sidste 1/3 af chokoladen, der skal være helt finthakket, i – den rå chokolade vil smelte i den varme chokolade og køle den en smule af

4
Færdig

Sænk kokosbarerne ned i chokoladen 1 stk. ad gangen, løft forsigtigt op med en gaffel (helst én, der har stort mellemrum mellem tænderne), lad dryppe af, anbring på et stykke bagepapir - og fortsæt med næste bar

5
Færdig

Lad chokoladen på barerne hærde nogle minutter, før de er klar til at spise

6
Færdig

Opbevar på køl i en lukket beholder

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Bøf Stroganoff med butternut squash-mos (slankeret)
forrige
Opskrift: Bøf Stroganoff med butternut squash-mos (slankeret)
Melonsorbet med mynte
næste
Opskrift: Nem melonsorbet med mynte
Bøf Stroganoff med butternut squash-mos (slankeret)
forrige
Opskrift: Bøf Stroganoff med butternut squash-mos (slankeret)
Melonsorbet med mynte
næste
Opskrift: Nem melonsorbet med mynte

3 Comments Skjul kommentarer

Kære Bodil

1000 tak for de venlige ord. Det luner!

Bare vent, til vi på et tidspunkt offentliggør opskriften på Rocky Road, en anden slags lækkert chokoladeslik, som er endnu lettere at lave.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar