• Forside
  • Appetizer
  • Opskrift: Skordalia – autentisk græsk kartoffel- og hvidløgsdip

Opskrift: Skordalia – autentisk græsk kartoffel- og hvidløgsdip

0 0
Opskrift: Skordalia – autentisk græsk kartoffel- og hvidløgsdip

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g bagekartofler
4 fed hvidløg
1 tsk. salt
1.5 dl olivenolie
1.5 dl kogevand
1 tsk. rødvinseddike eller balsamico

Vidunderlig dip til rå grøntsager og grissini

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Hjemme i Grækenland er skordalia en uhyre populær spise, som spises året rundt af høj og lav. Skordo betyder hvidløg, og ja, der er store mængder hvidløg i retten. Desuden moste kartofler, olivenolie, salt og et nip eddike.

Skordalia smager vidunderligt, ikke mindst hvis du holder af smagen af hvidløg.

Vi har fundet en autentisk græsk opskrift på skordalia. Her kan man læse, at grækere især nyder skordalia som en art hvidløgssauce sammen med stegt fisk og dampede grøntsager.

Som base i skordalia bruger grækerne enten kartoffel eller daggammelt brød. Og så tilsætter de ellers dobbelt så meget hvidløg og en del mere olie, end vi foreslår.

Her i Danmark vil de fleste nok fortrække at servere skordalia som dip til rå grøntsager og/eller grissini samt en forfriskende velkomstdrink.

Se også 5 skønne opskrifter med ouzo

Hey, for resten: Du kan også bruge skordalia i stedet for hvidløgsmajonæse!

Inden du går i gang med at fremstille en portion skordalia, så bemærk venligst et par gode råd fra den græske kogebogsforfatter:

  1. De kogte kartofler skal moses manuelt, ikke med en køkkenmaskine. Hvis du bruger maskine, bliver kartoflerne seje i konsistensen.
  2. Undlad venligst at pladre alle ingredienser sammen på én gang. Grækere følger efter sigende fremgangsmåden her i opskriften for at opnå den helt rigtige smag og konsistens.
  3. Nej! Du skal absolut ikke pynte med persille og lignende. Det gør man bare ikke.

Ingredienser

Antal personer:
500 g bagekartofler
4 fed hvidløg
1 tsk. salt
1.5 dl olivenolie
1.5 dl kogevand
1 tsk. rødvinseddike eller balsamico

Sådan gør du

1
Færdig

Skræl kartoflerne, skær i grove tegn og kog 12-15 minutter i vand, der næsten dækker

2
Færdig

Hæld kogevandet fra (gem lidt til senere) og lad kartoflerne køle af nogle minutter

3
Færdig

Mos kartoflerne omhyggeligt med en gaffel eller en manuel kartoffelmoser

4
Færdig

Brug en blender, stavblender eller morter til at lave en pasta af hvidløg, salt og lidt af olien - tilsæt herefter halvdelen af olien

5
Færdig

Brug en røreske af træ til at røre hvidløgspastaen ind i kartoflerne

6
Færdig

Rør resten af olien i og tilsæt kogevand til konsistensen er, som du vil have den

7
Færdig

Rør til sidst en smule eddike i dippen for at justere smagen

8
Færdig

Hvis der er tid, bliver skordalia kun bedre af at trække 2-3 timer tildækket i køleskabet

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Superlet-hjemmelavet-hvidloegsflute
forrige
Opskrift: Superlet hjemmelavet hvidløgsflute
Cremet-blomkaal-med-kylling-og-bacon-KETO-LCHF
næste
Opskrift: Cremet blomkål med kylling og bacon (KETO/LCHF)
Superlet-hjemmelavet-hvidloegsflute
forrige
Opskrift: Superlet hjemmelavet hvidløgsflute
Cremet-blomkaal-med-kylling-og-bacon-KETO-LCHF
næste
Opskrift: Cremet blomkål med kylling og bacon (KETO/LCHF)

Tilføj Din Kommentar