Ingredienser
-
1 økologisk æg
-
75 g rørsukker
-
200 g græsk yoghurt
-
200 g cremefraiche 38%
-
125 g hindbær
Et par ord om vores opskrift
Sæsonen for hindbær i Danmark (juli-august) falder lykkeligvis sammen med de varmeste sommermåneder, hvor vi har allermest lyst til at spise is. Masser af is.
Jamen undskyld, hvad er så mere oplagt end at lave sig en laber is med den dejligste smag af hindbær?
Denne hjemmelavede hindbæris er lidt lettere på to måder. Den er lettere at lave, fordi der ikke skal piskes flødeskum, som man normalt gør ved en gammeldags flødeis. Og den er lettere for vægten, fordi halvdelen af mælkeprodukterne består af græsk yoghurt (10%) – den anden halvdel er cremefraiche (38%), der har samme fedtprocent som piskefløde.
Den fede cremefraiche er rigeligt til, at hindbærisen smager præcis lige så syndigt som den syndigste flødeis. Man kan overhovedet ikke fornemme, at der er sparet på kalorierne!
Fremgangsmåden er lige ud ad landevejen:
- Pisk et helt økologisk æg med rørsukker, til sukkeret er opløst, og blandingen er luftig. Du skal ikke være bange for salmonella – det forekommer ikke i økologiske æg i Danmark.
- Herefter tilsætter du yoghurt, cremefraiche og de hele hindbær – pisk hurtigt blandingen sammen. Hindbærrene smatter nu ud og afgiver deres dejlige smag til isen; men du behøver altså ikke at piske dem helt i stykker.
- Isen skal nu fryse i mindst 4 timer, gerne længere.
Som tilbehør til den skønne hindbæris kan du for eksempel servere:
- Masser af friske hindbær
- Et dryp lakridssirup
- Hjemmebagte mandelvafler
- Frisk citronmelisse
Ingredienser
1 økologisk æg | |
75 g rørsukker | |
200 g græsk yoghurt | |
200 g cremefraiche 38% | |
125 g hindbær |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk æg og sukker luftigt |
2
Færdig
|
Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk hurtigt sammen - hindbærrene behøver ikke at blive helt most |
3
Færdig
|
Frys hindbærisen i mindst 4 timer |