Opskrift: Hjemmelavet is med hindbær
Smager som den syndigste flødeis, men er ikke helt så fed

0 0
Opskrift: Hjemmelavet is med hindbær

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 økologisk æg
75 g rørsukker
200 g græsk yoghurt
200 g cremefraiche 38%
125 g hindbær
Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Sæsonen for hindbær i Danmark (juli-august) falder lykkeligvis sammen med de varmeste sommermåneder, hvor vi har allermest lyst til at spise is. Masser af is.

Jamen undskyld, hvad er så mere oplagt end at lave sig en laber is med den dejligste smag af hindbær?

Denne hjemmelavede hindbæris er lidt lettere på to måder. Den er lettere at lave, fordi der ikke skal piskes flødeskum, som man normalt gør ved en gammeldags flødeis. Og den er lettere for vægten, fordi halvdelen af mælkeprodukterne består af græsk yoghurt (10%) – den anden halvdel er cremefraiche (38%), der har samme fedtprocent som piskefløde.

Den fede cremefraiche er rigeligt til, at hindbærisen smager præcis lige så syndigt som den syndigste flødeis. Man kan overhovedet ikke fornemme, at der er sparet på kalorierne!

Fremgangsmåden er lige ud ad landevejen:

  1. Pisk et helt økologisk æg med rørsukker, til sukkeret er opløst, og blandingen er luftig. Du skal ikke være bange for salmonella – det forekommer ikke i økologiske æg i Danmark.
  2. Herefter tilsætter du yoghurt, cremefraiche og de hele hindbær – pisk hurtigt blandingen sammen. Hindbærrene smatter nu ud og afgiver deres dejlige smag til isen; men du behøver altså ikke at piske dem helt i stykker.
  3. Isen skal nu fryse i mindst 4 timer, gerne længere.

Som tilbehør til den skønne hindbæris kan du for eksempel servere:

Ingredienser

Antal personer:
1 økologisk æg
75 g rørsukker
200 g græsk yoghurt
200 g cremefraiche 38%
125 g hindbær
3 fra 8 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Pisk æg og sukker luftigt

2
Færdig

Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk hurtigt sammen - hindbærrene behøver ikke at blive helt most

3
Færdig

Frys hindbærisen i mindst 4 timer

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Lækre kroatiske muslinger buzara
forrige
Opskrift: Lækre kroatiske muslinger buzara
Sangria rosé med jordbær
næste
Opskrift: Sangria rosé med jordbær
Lækre kroatiske muslinger buzara
forrige
Opskrift: Lækre kroatiske muslinger buzara
Sangria rosé med jordbær
næste
Opskrift: Sangria rosé med jordbær

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here