Ingredienser
-
Paninibrød
-
2.5 dl vand
-
20 g gær
-
0.5 dl olie
-
250 g hvedemel
-
200 g Tipo 0-mel eller durum
-
1 tsk. sukker
-
1 tsk. salt
-
Tunmousse
-
200 g tun
-
150 g majonæse
-
2 skalotteløg, finthakket
-
1 spsk. citronsaft
-
1 tsk. tørret basilikum
-
1 tsk. salt, peber
-
Basilikumpesto
-
60 g basilikumblade (stort bdt.)
-
30 g pinjekerner
-
30 g parmesan
-
30 g olivenolie
-
1 fed hvidløg
-
2 spsk. vand
-
1.5 tsk. citronsaft
-
1 tsk. salt, peber
-
Desuden
-
8 pæne tomater
-
4 modne avocadoer
-
Evt. chiafrø
Et par ord om vores opskrift
Panini er italienernes suveræne svar på toast eller grillet sandwich. Konceptet er at flække et aflangt brød, fylde noget lækkert i og proppe brødet i en toaster, til det er varmt og sprødt.
Se også vores opskrift på Veggie Panini og Meatlovers’ Panini
Joe & The Juice er danskernes suveræne svar på en international fastfoodkæde. Konceptet er at servere sunde, friskpressede juicer og labre, sprøde sandwich i cool omgivelser med fed musik i baggrunden.
Joe & The Juice har udviklet den særlige Tunacado: Panini med tunmousse, avocado, tomat og basilikumpesto. Der er kun én ting at sige om den combo: Den smager dælme godt!
Spicy Twist har efter fattig evne prøvet at gøre Joe kunsten efter, og vi synes selv, vi er sluppet hæderligt fra opgaven. Så her får du opskriften på hjemmelavede paninibrød, hjemmelavet tunmousse og hjemmelavet basilikumpesto. Så mangler du bare avocadoer, et par skiveskårne tomater og et nonchalant drys chiafrø – og så er det lige som at være der selv…
… bortset fra prisen, altså:
Panini Tunacado koster 58 kr. pr. stk. hos Joe & The Juice. Ud af denne opskrift bliver der 8 stk. – så hvis du skulle købe dem, ville de koste 464 kr. Der er med andre ord pænt med skejser at spare, hvis du selv gider bruge nogle minutter her.
Med en fornuftig slowjuicer kan du også let lave nogle sjove, sunde juicer, som snildt kan måle sig med dem, du køber hos Joe & The Juice.
Invitér familie og venner hjem til Emma & The Juice (eller hvad dit fornavn nu er?), og husk at skrue godt op for din sejeste playliste, når du kalder til bords. Enjoy!
Ingredienser
Paninibrød |
|
2.5 dl vand | |
20 g gær | |
0.5 dl olie | |
250 g hvedemel | |
200 g Tipo 0-mel eller durum | |
1 tsk. sukker | |
1 tsk. salt | |
Tunmousse |
|
200 g tun | |
150 g majonæse | |
2 skalotteløg, finthakket | |
1 spsk. citronsaft | |
1 tsk. tørret basilikum | |
1 tsk. salt, peber | |
Basilikumpesto |
|
60 g basilikumblade (stort bdt.) | |
30 g pinjekerner | |
30 g parmesan | |
30 g olivenolie | |
1 fed hvidløg | |
2 spsk. vand | |
1.5 tsk. citronsaft | |
1 tsk. salt, peber | |
Desuden |
|
8 pæne tomater | |
4 modne avocadoer | |
Evt. chiafrø |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør gæren ud i vandet |
2
Færdig
|
Hæld de øvrige ingredienser i og ælt til en smidig dej |
3
Færdig
|
Lad hæve tildækket 1 time |
4
Færdig
|
Del dejen i 8 kugler og rul dem ud til flade brød (10 x 20 cm) |
5
Færdig
|
Lad efterhæve tildækket 30 minutter |
6
Færdig
|
Bag 12 minutter midt i en 200 grader varm ovn |
7
Færdig
|
Tunmousse: Mos tunen med en gaffel og rør alle ingredienser sammen |
8
Færdig
|
Pesto: Blend eller stavblend alle ingredienser til en fin grøn pasta |
9
Færdig
|
Panini Tunacado: Flæk brødene, læg dem sammen igen og giv dem nogle minutter for fuld knald i toasteren, så de bliver sprøde og får flotte striber |
10
Færdig
|
Del de ristede panini, smør pesto på begge indersider, fordel tunmousse, avocadoskiver, tomater og chiafrø på og læg brødene sammen igen |
11
Færdig
|
Giv nu paninierne yderligere 1-2 minutter i toasteren for fuld effekt og servér straks |
12
Færdig
|
Alternativt kan du riste panini i ovnen ved grillvarme (275 grader) – læg dem på en bagesten eller en varm plade på næstnederste rille og giv dem 6-7 minutter |