Opskrift: Højrebsbøffer med bagekartofler

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Bagekartofler
1.2 kg kartofler
Olivenolie
Hvidløgssmør
80 g smør
2 fed hvidløg, knust
0.5 bdt. persille, finthakket
1 citron, den revne skal
1 tsk. paprika
0.5 tsk. salt
Peber
Kød
4 højrebsbøffer
Salt, peber
25 g smør
2 spsk. olie

Opskrift: Højrebsbøffer med bagekartofler

- og iskoldt hvidløgssmør

Glem alt om at gå på Jensens Bøfhus - det er sådan her, det skal smage!

Ingredienser

  • Bagekartofler

  • Hvidløgssmør

  • Kød

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvis du er tilhænger af en stor, beskidt bøf med klassisk tilbehør, så er dette opskriften, du altid har gået og sukket efter. Og lad det være sagt uden falsk beskedenhed: Sådan en tallerken bøf med gemyse smager en hel del bedre, end du får serveret det på den gennemsnitlige bøfrestaurant.

Højrebsbøffer på ben kaldes også oksekoteletter og er i princippet en lidt tyndere skåret udgave af cote de boeuf. Fordi der er ben i, skal bøffen naturligvis have noget længere på panden end en bøf af reelt kød. Men bare rolig: Under “Sådan gør du” skal vi nok afsløre for dig, hvordan du nemt kan gennemskue, om kødet er stegt perfekt.

Bagekartofler er en disciplin, der deler vandene. Mange mennesker – inklusive de nævnte bøfrestauranter – lider af den vildfarelse, at en bagt kartoffel skal tilberedes i sølvpapir. Men det koger jo blot kartoflen inde i ovnen – det forlænger bagetiden – og det er oven i købet noget svineri rent miljømæssigt.

Bagte kartofler kan have alle størrelser – store og små – og de skal i ovnen uden anden beskyttelse end lidt olie, så de får en knasende sprød skræl. Det er pærelet!

Hvidløgssmør hører sig også til her, med mindre du kaster dig ud i en klassisk bearnaise på den nemme måde. Hvis du laver smørret mindst 30 minutter, inden det skal serveres, kan du nå at lave en fin rulle og lægge i fryseren. På den måde kan du lægge nogle pæne skiver smør på dine medspiseres tallerkener.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

Vask kartoflerne fri for jord, smør dem ind i olie og skær et dybt kryds i hver

2
Færdig

Bag kartoflerne ved 200 grader på ovnens næstnederste rille - mellemstore kartofler skal have ca. 1 time, små kartofler ca. 40 minutter, store kartofler ca. 80 minutter

3
Færdig

Ælt alle ingredienser til hvidløgssmør sammen og form til en nydelig rulle

4
Færdig

Frys rullen mindst 30 minutter og servér i pæne skiver

5
Færdig

Tag bøfferne ud af køleskabet mindst 1 time, før de skal steges - og krydr med salt

6
Færdig

Dup bøfferne tørre inden stegning og varm panden godt op ved middelhøj varme

7
Færdig

Når smør og olie er bruset af, steger du bøfferne 3-5 minutter på hver side afhængig af tykkelse og dine ønsker til, hvor rødt kødet skal være

8
Færdig

Tryk en tommelfinger ned på bøffens tykkeste sted: Hvis der flyder rød kødsaft ud, er kødet stadig ret rødt - når kødsaften er gennemsigtig, er kødet let rosa

9
Færdig

Når kødet er færdigt, kværner du frisk peber over, lader hvile et par minutter og serverer

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Vegansk biksemad
forrige
Opskrift: Vegansk biksemad
Opskrift: 3 dejlige drinks med pastis
næste
Opskrift: 3 dejlige drinks med pastis
Opskrift: Vegansk biksemad
forrige
Opskrift: Vegansk biksemad
Opskrift: 3 dejlige drinks med pastis
næste
Opskrift: 3 dejlige drinks med pastis

Tilføj Din Kommentar